Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeer op E313 in Borgerhout dit weekend over twee rijstroken

Verkeer op E313 in Borgerhout dit weekend over twee rijstroken

De werken aan de vernieuwing van de geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Antwerpen-Oost zitten goed op schema. De aannemer is intussen begonnen met de opbouw van de nieuwe geluidspanelen. Dit weekend, van vrijdagavond 3 tot maandagochtend 6 juli, zal er zoals aangekondigd een extra rijstrook ingenomen worden en zal er tijdelijk meer hinder zijn. Het verkeer richting Hasselt moet dan over twee rijstroken de werfzone passeren, één rijstrook minder dan tot nu toe het geval was.

Twee weekends over twee rijstroken
Nu de hoofdwerken aan de geluidsschermen begonnen zijn, verandert ook de verkeerssituatie tijdens de eerste twee weekends van juli. Het verkeer richting Hasselt moet dan ter hoogte van Antwerpen-Oost over twee in plaats van drie rijstroken passeren. Ondanks de uitvoering op weekenddagen zal dit voor de nodige hinder zorgen op dit drukke knooppunt. Gezien de locatie kunnen ook de wachttijden op de Antwerpse Ring (R1) richting Nederland oplopen. Verkeer van west naar oost (van Gent/kust naar Hasselt) rijdt dan beter om via Brussel.
Op de E313 komende van Hasselt richting Antwerpen is er geen hinder.

VERKEER OP E313 IN BORGERHOUT DIT WEEKEND OVER TWEE RIJSTROKEN

Op weekdagen blijft de huidige situatie van kracht en zijn er steeds drie rijstroken beschikbaar ter hoogte van de werfzone. Als alles vlot verloopt, zullen de werken tegen maandagochtend 13 juli volledig klaar zijn.
 
Hou rekening met hinder
Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht hinder en raadt bestuurders aan om zich voor vertrek goed te informeren en om de kaart met de actuele verkeersinfo op www.verkeerscentrum.be te checken. We raden ook aan om goed de boodschappen en het reisadvies op de dynamische tekstborden in de gaten te houden en op te volgen.

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.