Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhoging verkeersveiligheid op kruispunt Oostmalsesteenweg (N14) met Stapstraat in Emblem (Ranst)

Verhoging verkeersveiligheid op kruispunt Oostmalsesteenweg (N14) met Stapstraat in Emblem (Ranst)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start vanaf dinsdag 1 augustus met enkele werkzaamheden op het kruispunt van de Oostmalsesteenweg (N14) met de Stapstraat in Emblem (Ranst). De ingrepen moeten de verkeersveiligheid van de actieve weggebruiker verhogen. De werken duren tot en met vrijdag 8 september en verlopen in drie fases. Er geldt een omleiding voor fietsers en gemotoriseerd verkeer.

AWV voert enkele ingrepen uit om de verkeersveiligheid van de actieve weggebruiker en de schoolgaande jeugd op het kruispunt te verhogen. Het agentschap plaatst verkeerslichten zodat iedereen veilig kan oversteken en zorgt voor een aftakking van het fietspad van de N14 langs de noordzijde van de Stapstraat. Daar wordt eveneens het voetpad verlegd. Aan de zuidzijde wordt de toerit tot de Sint-Jozefschool toegankelijker gemaakt en de zone daarrond onthard. De oversteekplaats op de hoek van de Stapstraat met de N14 wordt dichter tegen de ingang van de school geplaatst. Langs de N14 wordt het fietspad ook verbreed tot twee meter, afgescheiden van de rijbaan met een groenstrook. Ten slotte neemt AWV de bushaltes weg die niet meer in gebruik zijn”, aldus minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Werken in drie fases, omleiding voorzien

De werken starten op dinsdag 1 augustus en duren tot en met vrijdag 8 september. Er wordt gewerkt in drie fases. In een eerste fase, van 1 tot en met 22 augustus, neemt AWV de zuidkant van de N14 onder handen, alsook de aansluiting op de Stapstraat. In een tweede fase, van 23 augustus tot en met 5 september, is de noordzijde aan de beurt. Vervolgens, van 6 tot en met 8 september, wordt het opgebroken stuk rijbaan van de N14 opnieuw geasfalteerd.

Gemotoriseerd verkeer en fietsers richting Zandhoven kunnen tijdens fase 1 en 2 van de werken de N14 niet passeren. Er geldt een omleiding. Richting Lier blijft de doorgang op de Oostmalsesteenweg gegarandeerd. Tijdens fase 3 is de N14 in beide richtingen afgesloten en volgt het verkeer richting Zandhoven bijgevolg ook een omleiding.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/ranst.