Overslaan en naar de inhoud gaan

Verharding op A11: werken starten op 8 augustus

Verharding op A11: werken starten op 8 augustus

In opdracht van het consortium Via Brugge herstelt een aannemer de verharding op de A11 en nabijgelegen wegen. Van 8 tot 12 augustus en de week erop, op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus wordt het wegdek op de A11 plaatselijk hersteld, in Brugge en in Knokke-Heist. Plaatselijk zal er hinder zijn, maar doorgaand verkeer op de A11 blijft in beide richtingen steeds mogelijk.

 
Preventieve herstellingen en vervangingen

De A11 is een drukke verbinding tussen Knokke-Heist en Brugge. De werken situeren zich hoofdzakelijk op de meest belastende delen van de A11 en omliggende wegen. Om te vermijden dat er zich ernstige degradatie aan de verharding op deze plaatsen voordoet,  worden er preventieve herstellingen en vervangingen uitgevoerd. Zo vermijden we dat barsten of scheuren in het wegdek zich verder ontwikkelen.

Werken vanaf maandag 8 augustus

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus wordt er op drie plaatsen in de buurt van de A11 aan het wegdek gewerkt: op de Blankenbergse Steenweg (N31) in Brugge, tussen B-park en de Vagevuurstraat, ter hoogte van het kruispunt van de Alfred Ronsestraat (N348) met de N350 in Brugge en ter hoogte van de rotonde van de Natiënlaan (N49) met de Dudzelestraat (N376) in Knokke-Heist. Deze herstellingswerken worden ‘s nachts uitgevoerd tussen 21u00 ‘s avonds en 7u00 ‘s morgens. Er zal weinig hinder voor het verkeer zijn: doorgaand verkeer kan steeds door.

Werken van donderdag 18 tot zaterdag 20 augustus

De week erop worden er nog andere herstellingen uitgevoerd. In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 augustus wordt er gewerkt op de A11 richting Blankenberge, ter hoogte van het kruispunt met de Zeelaan (N31), op de A11 richting Knokke, ter hoogte van natuurgebied Cathemgoed, en op de brug over de A11, ter hoogte van de Alfred Ronsestraat (N348). In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus wordt het wegdek van de A11 richting Brugge aangepakt, tussen het Boudewijnkanaal en de aansluiting met de Zeelaan (N31). Tijdens deze tweede reeks herstellingen zal er een rijstrook ingenomen worden, maar verkeer kan zich nog over een rijstrook verplaatsen.

Consortium Via Brugge herstelt A11 via DBFM-contract

De A11 tussen Westkapelle, in Knokke-Heist, en bedrijventerrein Blauwe Toren in Brugge werd aangelegd door het consortium Via Brugge tussen 2014 en 2017. Dit consortium bestaat uit Ondernemingen Jan De Nul, Algemene Aannemingen Van Laere, Aswebo, Aclagro, Franki Construct en DG Infra+. Het consortium ging een publiek-private samenwerking (PPS) aan met de overheid via een DBFM-contract. Via dat contract staat het consortium in voor het Design, Build, Finance en Maintain van de A11. Gedurende 30 jaar staat Via Brugge in voor het onderhoud van de A11.