Overslaan en naar de inhoud gaan

Verder werken aan nieuwe asfaltverharding voor Kapellestraat in Galmaarden tot najaar.

Verder werken aan nieuwe asfaltverharding voor Kapellestraat in Galmaarden tot najaar.

Wegen en Verkeer werkt sinds 2 augustus verder aan de vernieuwing van de asfaltverharding op de Kapellestraat (N272) tussen het kruispunt met de Hoogstraat en het einde van de bebouwde kom. Deze werken duren tot einde september en worden opgesplitst in twee aparte zones om de lokale hinder te beperken. De aannemer werkt nu tot einde augustus op de gewestweg vanaf het kruispunt met de Hoogstraat tot aan de Watermolenstraat. Nadien wordt er tot einde september verder gewerkt vanaf de Watermolenstraat tot aan het einde van de bebouwde kom. Vanaf 2 augustus tot eind september is de Kapellestraat (N272) dan ook 2 maanden volledig afgesloten voor doorgaand autoverkeer tussen de Hoogstraat en het einde van de bebouwde kom. Dat verkeer wordt omgeleid via Viane, Herhout en Herne.

volg de werken online

Meer comfort en minder geluidshinder
De betonplaten van de rijweg worden opgebroken en vervangen door een asfaltverharding. Dat betekent minder geluidshinder en meer rijcomfort voor fietsers en automobilisten.
Er staan nog meer verbeteringen op de agenda. Het kruispunt van de Kapellestraat en de Hoogstraat wordt compacter en overzichtelijker met een veilige oversteekplaats voor de voetgangers dwars over de Hoogstraat. Wegen en Verkeer legt fietssuggestiestroken aan om de aandacht van automobilisten voor de fietsers te verhogen. Ten slotte krijgen ook de voetpaden tussen de Hoogstraat en de inrit van de school ter hoogte van de Watermolenstraat, in de rijrichting van Sint-Paulus, een onderhoud. 

Kapellestraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer tot einde september
Vanaf 2 augustus tot eind september wordt de Kapellestraat (N272) 2 maanden volledig afgesloten voor het autoverkeer tussen de Hoogstraat en het einde van de bebouwde kom. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via Viane, Herhout en Herne. 

  • In de maand augustus worden de betonplaten opgebroken tussen de Watermolenstraat en de Hoogstraat. De Watermolenstraat blijft open voor het plaatselijke verkeer (enkel bewoners). De bewoners met woningen tussen de Hoogstraat en Watermolenstraat kunnen enkele dagen hun oprit niet bereiken. Dit zal in de eerste week van augustus zijn en op 9 en 10 augustus.  Op het kruispunt met de Hoogstraat zal de afslagstrook voor het verkeer dat vanuit de Hoogstraat rechts de Kapellestraat indraait, afgesloten worden. Automobilisten kunnen wel nog vanop Marktplein de Hoogstraat inrijden en omgekeerd zullen ze ook nog vanuit de Hoogstraat Marktplein links kunnen indraaien. 
     
  • Vanaf eind augustus t.e.m. eind september blijft de Kapellestraat (N272) volledig afgesloten voor het autoverkeer en worden de betonplaten opgebroken tussen de Watermolenstraat tot aan het einde van de bebouwde kom. In deze periode wordt er ook gewerkt op het kruispunt met de Hoogstraat en zal het verkeer tussen de Hoogstraat en Marktplein geregeld worden met tijdelijke verkeerslichten. Automobilisten zullen beurtelings de Hoogstraat in en uit kunnen rijden en het doorgaand verkeer blijft de omleiding volgen via Viane, Herhout en Herne. De bewoners van huisnummers 2 t.e.m. 61 zullen enkele dagen hun oprit niet kunnen bereiken.

Ook hinder voor openbaar vervoer, fietsers en voetgangers
Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het voetpad aan de kant van de Watermolenstraat. Fietsers zullen tijdelijk moeten afstappen om vervolgens het voetpad van de Kapellestraat te gebruiken. De bushaltes in de buurt van de werfzone zullen ook hinder ondervinden. Informatie wordt aangegeven via de routeplanner op www.delijn.be

Dit najaar nog vernieuwingswerken in en rond Galmaarden
Later dit najaar volgen er nog werken tussen de Bosstraat en de Kapelledreef. In juni werden de eerste werken op het Marktplein tussen de Hoogstraat en het gemeentehuis voor het bouwverlof afgerond. Wanneer deze werken concreet gepland worden, ontvangen omwonenden nog tijdig een bewonersbrief.