Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbreding fietspad Kasteletsingel-Zuid in Beringen

Verbreding fietspad Kasteletsingel-Zuid in Beringen

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 mei 2024 aan het fietspad op de Kasteletsingel-Zuid (N72), rijrichting Beringen. Vanaf de rotonde aan de Everselstraat tot vlak voor de afslag naar de Paalsesteenweg (N29) wordt het fietspad verbreed naar een tweerichtingsfietspad om de fietsverbinding in beide richtingen mogelijk te maken. Verkeer kan de werfzone vertraagd voorbijrijden over één rijstrook.

Dubbelrichtingsfietspad tussen rotonde Everselstraat en aantakking Paalsesteenweg

Op de Kasteletsingel-Zuid loopt het fietspad komende van Beringen richting Heusden-Zolder momenteel dood ter hoogte van de nieuwe aantakking naar de Paalsesteenweg. Daarom wordt het vrijliggende fietspad aan de overkant aangepast naar een dubbelrichtingsfietspad. Het gaat om een zone van zo’n 700 meter. 

Om deze verbreding te realiseren wordt de pechstrook grotendeels ingenomen en komen er gele bakens om de rijweg en bufferzone voor fietsers af te scheiden. Die aanpassingen zijn gelijkaardig aan het vervolgtraject op de gewestweg en dragen zo bij aan een uniform wegbeeld. De werken vinden plaats tussen 7 en 17 uur. 

Het verbrede fietspad zal de veiligheid, het rijcomfort en de fietsverbinding voor actieve weggebruikers richting Beringen, Paal, het Albertkanaal en andere bestemmingen verbeteren.

Minderhinder-maatregelen: verkeer richting Beringen op één rijstrook, fietsomleiding

Om de veiligheid voor werfpersoneel te garanderen en verkeer veilig te laten verlopen, worden weggebruikers in de werfzone op de linkerrijstrook geleid. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/uur in de werfzone. Fietsers die zich richting Beringen willen begeven, volgen een lokale omleiding via de Everselstraat en Broekhovenstraat.
 

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.