Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbetering verkeersveiligheid en fietscomfort op kruispunt Turnhoutsebaan (N12) met Hooftvunderlei in Deurne

Verbetering verkeersveiligheid en fietscomfort op kruispunt Turnhoutsebaan (N12) met Hooftvunderlei in Deurne

Van maandag 3 tot en met woensdag 5 juli voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aanpassingen uit aan de weginrichting op het kruispunt van de Turnhoutsebaan (N12) met de Hooftvunderlei in Deurne. Het betreft kleine ingrepen ter verbetering van de verkeersveiligheid en het fietscomfort. Daarvoor wordt de Hooftvunderlei in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Er geldt een omleiding.

Op de hoek van de Turnhoutsebaan met de Hooftvunderlei verlaagt de aannemer de boordsteen in de bocht, ter hoogte van het pizzarestaurant. Hij vervangt er ook de klinkers op dit stukje restruimte door rood asfalt. Zo ontstaat hier voor fietsers meer ruimte bij het oversteken en om zich op te stellen bij rood licht. Daarnaast krijgen alle wegmarkeringen op het kruispunt een opfrisbeurt en worden specifieke fietsmarkeringen aangebracht op de dwarsoversteken van de Turnhoutsebaan. Zo is het voor fietsers duidelijker waar zij kunnen oversteken. Ook vernieuwt de aannemer de asfaltlaag van het wegdek op de hoek aan het pizzarestaurant.

Vijf dagen werkzaamheden, omleiding voorzien

De werken duren in totaal drie dagen, van maandag 3 juli (06.00 uur) tot en met woensdag 5 juli (17.00 uur). De aantakking van de Hooftvunderlei op de Turnhoutsebaan (N12) wordt ingenomen als werfzone. De Hooftvunderlei is daarom in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er geldt een omleiding via de Singel (R10) of via de Ruggeveldlaan. Verkeer op de N12 ondervindt geen hinder van de werken. De aantakking met de Frank Craeybeckxlaan blijft steeds beschikbaar. 
Doorgaand fietsverkeer langs de N12 kan een omleiding volgen via de Parkweg in het Rivierenhof. Lokaal fietsverkeer tussen de Parkweg en de Hooftvunderlei kan het fietspad aan de overzijde van de weg in dubbelrichting gebruiken.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.