Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbetering fietspaden Sint-Jansbergsesteenweg langsheen Jezuietenpark in Heverlee

Verbetering fietspaden Sint-Jansbergsesteenweg langsheen Jezuietenpark in Heverlee

Op de Sint-Jansbergsesteenweg (N235) in Heverlee tussen het kruispunt met de Groeneweg en de Oude Nijvelsebaan wordt het fietspad in klinkers in beide richtingen heraangelegd. Vanaf maandag 19 september werkt de aannemer in twee fasen om een nieuw verhoogd fietspad in asfalt aan te leggen. Voor fietsers wordt een lokale omleiding langs de Oude Nijvelsebaan aangeduid. Doorgaand verkeer dat Overijse en Korbeek-Dijle wil bereiken, wordt vanuit de Tervuursesteenweg (N3) omgeleid. Langsheen de werfzone wordt er op de Sint-Jansbergsesteenweg eenrichtingsverkeer ingesteld in de rijrichting van de Tervuursesteenweg en centrum Leuven. Verkeer kan tijdens deze werken enkel vanuit de Boudewijnlaan (N264) de Sint-Jansbergsesteenweg nog inrijden richting N3. Daarmee wordt dezelfde rijrichting aangehouden die geldt tijdens de omleiding voor de werken van Stad Leuven aan de voetpaden van de Tervuursesteenweg die momenteel nog bezig zijn. 

> actuele hinder tijdens werken op Sint-Jansbergsesteenweg

Heraanleg fietspaden in asfalt over 300 meter

Wegen en Verkeer verbetert in beide richtingen het fietspad in betonklinkers op de Sint-Jansbergsesteenweg tussen de Groenestraat en de Oude Nijvelsebaan.

De aannemer verwijdert eerst de betonklinkers tot op de fundering en legt nadien een verhoogd fietspad in asfalt aan. Het fietspad wordt met nieuwe boordstenen afgewerkt. Ter hoogte van de Groenestraat sluiten de fietspaden in asfalt dan aan op de reeds bestaande betonnen fietspaden van de steenweg.