Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligere oversteekplaatsen fietssnelweg F8 Leuven - Mechelen

Veiligere oversteekplaatsen fietssnelweg F8 Leuven - Mechelen

Tussen 19 en 23 augustus werkt het Agentschap Wegen en Verkeer gedurende één dag aan de inrichting van de fietssnelweg F8 Leuven - Mechelen. De twee oversteekplaatsen aan de Vaart in Boortmeerbeek (op de grens met Mechelen en Zemst), over de Trianonlaan (N267) krijgen nieuwe markeringen en de maximaal toegelaten snelheid op de Trianonlaan wordt verlaagd van 50 km/u naar 30 km/u. Fietsers en automobilisten kunnen tijdens de werken blijven doorrijden, maar doen dat beurtelings ter hoogte van de werfzone.

Beurtelings verkeer

De aannemer heeft ruimte nodig om de werken te kunnen uitvoeren. Daarom zullen fietsers en automobilisten op de Trianonlaan en in de zijstraten buiten de spitsuren beurtelings moeten rijden (een rijrichting tegelijk).

Attentieverhogende markering

Het wegdek zal ook ingekleurd worden met een okerkleurige markering, wat attentieverhogend werkt voor automobilisten. De snelheid ter hoogte van de fietsoversteken wordt op de Trianonlaan verlaagd naar 30 km/u.

Er werd ook onderzocht om beide oversteken uit te rusten met verkeerslichten. Dat zou echter de wachttijden voor de gebruikers van de fietssnelweg en van de Trianonlaan heel erg doen oplopen. Daarom werd beslist om het niet te doen.  Ook de aanleg van verhoogde plateaus op de oversteekplaatsen bleek niet mogelijk, omdat die te veel trillingen zouden veroorzaken voor het Vaartbrugje.

Voorrangsregeling blijft

De voorrangsregeling voor overstekende fietsers verandert niet. De gebruikers van de fietssnelweg moeten na de aanpassingen nog altijd voorrang verlenen aan het verkeer op de Trianonlaan.

> Bekijk de webpagina