Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligere oversteekplaats en busbaan aan Parkbos (N43) in Gent

Veiligere oversteekplaats en busbaan aan Parkbos (N43) in Gent

Veilige en verlichte oversteekplaatsen 
De oversteek in de Kortrijksesteenweg aan Parkbos wordt veiliger. Er komen gevleugelde zebrapaden die ervoor zorgen dat het verkeer vroeger stopt aan het zebrapad en dus voetgangers beter zichtbaar zijn voor auto’s en vrachtwagens. Ook met opvallende geel-zwarte palen en nieuwe led-verlichting verhoogt de zichtbaarheid van voetgangers en fietsers als ze oversteken. 

Afbeelding verwijderd.

Vlotte doorstroming met aparte busbaan
Daarnaast bouwt Wegen en Verkeer ook een busbaan op de stadinwaartse rijrichting van de Kortrijksesteenweg tussen de huidige bushalte aan het Parkbos en de parking. De busbaan komt op de plaats van de huidige parkeerstrook langs de weg. Ook het fietspad wordt hier plaatselijk hersteld.
In de richting van Deinze komt geen busbaan. Wel wordt de bushalte ‘Sint-Denijs-Westrem Grand Noble’ richting Deinze opnieuw aangelegd met een verhoogd perron. Zo kan iedereen comfortabel de bus nemen.

Werken in verschillende fasen tot 7 april
Wegen en Verkeer verwacht de nodige hinder door de werken maar probeert deze zo beperkt mogelijk te houden door onder meer in fasen te werken. In de eerste fase, die 2 dagen duurt, maakt de aannemer een doorsteek in de middenberm op de Kortrijksesteenweg. De doorsteek zorgt ervoor dat verkeer tijdens de andere fasen veilig en vlot van de ene naar de andere rijhelft langs de werfzone kan. Van midden maart tot eind maart wordt gebouwd aan de verhoogde bushalte. Nadien volgt de aanleg van de busbaan en het herstel van het fietspad. De werken duren tot 7 april 2023.

Beurtelings verkeer, fietsers volgen omleiding
Voetgangers kunnen de werfzone steeds passeren. Fietsers volgen een omleiding via Wallekensstraat, Overmeersstraat , Vierschaarlaan en Witbakkerstraat. Tijdens de werken aan de busbaan en het fietspad richting Gent rijden fietsers via Parkbos. De bushalte Sint-Denijs-Westrem Grand Noble is afgeschaft. Reizigers gebruiken de bushalte aan de Rosdamstraat. Auto’s en vrachtwagens rijden beurtelings langs de werfzone. Verkeerslichten regelen hier het verkeer.

Buurtbewoners en handelaars blijven bereikbaar
Werken brengen steeds hinder met zich mee, maar Wegen en Verkeer neemt maatregelen om dit tot het minimum te beperken. Een gefaseerde aanpak is hier een onderdeel van. Daarnaast blijven woningen en handelszaken maximaal toegankelijk. Wel geldt er een parkeerverbod voor en na de werfzone.

 

Meer info over de verkeerssituatie en de planning is te vinden op wegenenverkeer.be/gent