Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligere fietsoversteken aan kruispunt Steenweg Deinze (N35) met Warandestraat in Nazareth

Veiligere fietsoversteken aan kruispunt Steenweg Deinze (N35) met Warandestraat in Nazareth

Vanaf maandag 31 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met aanpassingswerken op het kruispunt van de Steenweg Deinze (N35) met de Warandestraat in Nazareth. “We pakken hier een knelpunt op een schoolroute aan, die is aangegeven door de gemeente Nazareth. Na deze werken kunnen de fietsers veiliger het kruispunt oversteken en bovendien worden ze beter zichtbaar op het kruispunt. Dit is een voorbeeld van hoe kleine ingrepen op korte termijn een groot verschil kunnen betekenen qua verkeersveiligheid,” duidt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De aanpassingswerken zullen tot eind maart duren.

Veiligere fietsoversteekplaatsen

Op het kruispunt van de Steenweg Deinze (N35) met de Warandestraat worden de fietsoversteken zo aangepast waardoor de fietsers prominenter in het straatbeeld gebracht worden en vanaf nu slechts een rijstrook moeten dwarsen. Dit brengt meer overzicht en maakt het veiliger ter hoogte van de aansluiting. Concreet zal de aannemer de beide voorsorteerstroken inkorten. De aannemer werkt in verschillende fasen om de hinder zoveel mogelijk te beperken. De werken starten op 31 januari en duren tot eind maart 2022.

“Begin 2021 heb ik de lokale besturen opgeroepen om knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen aan te geven. Het kruispunt van de Steenweg Deinze (N35) met de Warandestraat is zo’n knelpunt. Onveilige kruispunten en onveilige fietsroutes zijn vaak voorkomende klachten van fietsers én de reden waarom ouders hun kinderen niet met de fiets naar school laten gaan. Deze legislatuur wil ik de verkeersveiligheid in schoolomgevingen én op schoolroutes drastisch verhogen,” zegt minister Lydia Peeters. De aanpak van de schoolroutes is één van de 37 maatregelen uit het nieuw Verkeersveiligheidsplan 2021-2025 van de minister.
 

Verkeerssituatie

Het verkeer op de Steenweg Deinze (N35) kan in beide richtingen langs de werfzone passeren en rijdt over versmalde rijstroken. De Warandestraat is afgesloten van de steenweg voor het verkeer komende van Deinze en zal omgeleid worden via de 's Gravenstraat. Fietsers kunnen langs de werfzone rijden maar volgen een omleiding.

Veilige werf

Voor de veiligheid van de weggebruikers en wegarbeiders is er een snelheidsbeperking van 50 km/u ingevoerd langs de werfzone

Meer info op www.wegenenverkeer.be/Nazareth