Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger verkeer in Eppegem: werken op Brusselsesteenweg zijn bijna klaar

Veiliger verkeer in Eppegem: werken op Brusselsesteenweg zijn bijna klaar

Wegen en Verkeer is sinds begin mei aan het werk op de Brusselsesteenweg (N1) in Eppegem. Van dinsdag 29 juni tot vrijdag 2 juli krijgt de werfzone een nieuwe asfaltlaag. Tegelijk wordt de bestaande verkeerslichtenregeling ter hoogte van het kruispunt Brusselsesteenweg met de zijtakken Grimbergsesteenweg, Schranslaan en Martelarenplein vernieuwd. Nadien haalt de aannemer alle signalisatie weg en zitten de werken erop. “Na de werken rijden fietsers in het centrum van Eppegem over nieuwe, bredere gemarkeerde fietspaden en liggen er aan de kruispunten veilige opstelstroken voor fietsers”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. 

Veilige fietsinfrastructuur

In Eppegem werkte Wegen en Verkeer de afgelopen weken aan de weginfrastructuur op de Brusselsesteenweg. “De fietspaden in de Brusselsesteenweg worden na de asfaltering breder gemarkeerd en krijgen een schrikstrook, dit moet zorgen voor een duidelijke afscheiding van de rijweg. Er komen ook opstelstroken in de zijstraten van de Brusselsesteenweg. Hier kunnen fietsers op een veilige manier voor de auto’s wachten om over te steken”, zegt minister Lydia Peeters. “Het dubbelrichtingsfietspad van de Schranslaan is nu vervolledigd. Aan het Martelarenplein werd er een toeleidend fietspad aangelegd richting Brusselsesteenweg. Ook de bushaltes ‘Eppegem Dorp’ werden vernieuwd. Ze kregen een verhoogd perron, zodat u er veilig en comfortabeler op de bus kan stappen.”

Nieuwe asfaltlaag en vernieuwde verkeerslichten op kruispunt

Als laatste stap krijgt het stuk van de Brusselsesteenweg tussen de Zennebrug en de Stijn Streuvelslaan een nieuwe laag asfalt en plaatsen we nieuwe verkeerslichten op het grote kruispunt van Brusselsesteenweg met de aansluitende zijstraten. Dat gebeurt in twee fases tussen dinsdag 29 juni en vrijdag 2 juli. Eerst wordt de weghelft richting Mechelen aangepakt, daarna de weghelft richting Vilvoorde. De asfalteringswerken kunnen enkel doorgaan bij droog weer. Als het weer tegenzit, kan het dus zijn dat de werken vertraging oplopen. 

Zijstraten 3 dagen afgesloten

Tijdens de asfalteringswerken kan het autoverkeer op de Brusselsesteenweg afwisselend langs de werf rijden door middel van tijdelijke verkeerslichten. Alle zijstraten in de werfzone (Rekelstraat, Cardijnstraat, Grimbergsesteenweg, Schranslaan en Stijn Streuvelslaan) worden wel afgesloten van de Brusselsesteenweg. Er worden omleidingen aangeduid zodat de zijstraten bereikbaar blijven. Het fietspad wordt ook afgesloten, fietsers moeten tijdelijk samen met de auto’s op de rijweg fietsen. Er geldt daarom een snelheidsbeperking van 30km /u. in de werfzone. 

Alle informatie op www.wegenenverkeer.be/zemst