Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger verkeer aan parking De Wissel in Paal

 

 

Veiliger verkeer aan parking De Wissel in Paal

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf dinsdag 19 april aanpassingen door aan parking De Wissel, midden op de Paalsesteenweg (N29) in Paal (Beringen). Nieuwe in- en uitritten moeten de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger maken. De aanpassingen duren ongeveer twee weken. De parking is niet beschikbaar tijdens de uitvoering.

De aanpassing kadert binnen programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA waarin verkeersveiligheid hoog bovenaan de prioriteitenlijst staat. Met MIA zouden versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen weggewerkt en het gebruik van de fiets gestimuleerd worden. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Vernieuwing parking De Wissel

Verkeer aan parking De Wissel, midden op de Paalsesteenweg in Paal (Beringen), verloopt vandaag onoverzichtelijk. Er komen een nieuwe in- en uitritten aan de uiteinden van de parking. Verkeer rijdt de parking op aan de zijde van de kerk en kan wegrijden aan de zijde van de E313. De ingreep moet de verkeersafwikkeling overzichtelijker en veiliger maken.

Om de aanpassingen door te voeren, wijzigt de indeling van de parking lichtjes. We maken van de gelegenheid gebruik om twee bijkomende parkeerplaatsen voor mensen met verminderde mobiliteit aan te leggen (4 ten opzichte van 2 vandaag) en er komt parkeerruimte voor 8 motorfietsen. 

Later legt de aannemer in de rijrichting van de E313 look nog groenvakken aan rondom de verlichtingspalen in de middenberm van de Paalsesteenweg. 

Minderhinder-maatregelen: 

De werken starten dinsdag 19 april en zullen ongeveer een week duren. Tijdens de uitvoering is de parking beperkt beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer. 

De timing van de werken aan de groenvakken ligt nog niet vast. Deze werken worden uitgevoerd buiten de spitsuren. Autoverkeer kan de werken aan aangepaste snelheid voorbijrijden, fietsers richting de kerk van Paal volgen een lokale omleiding.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.