Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger oversteken in Sterrebeek aan de Mechelsesteenweg (N227) met kruispunt Nieuwstraat en Albert De Beusscherplein

Veiliger oversteken in Sterrebeek aan de Mechelsesteenweg (N227) met kruispunt Nieuwstraat en Albert De Beusscherplein

Wegen en Verkeer verbetert vanaf maandag 28 februari de veiligheid en de zichtbaarheid op de Mechelsesteenweg (N227) in Sterrebeek, ter hoogte van het Albert De Beusscherplein en het kruispunt met de Nieuwstraat, Rollantstraat en Walenhoek. Het verkeer op de Mechelsesteenweg zal beurtelings kunnen doorrijden via tijdelijke verkeerslichten. Fietsers volgen een lokale omleiding of gaan te voet met de fiets aan de hand voorbij de werfzone. Om de hinder te beperken, worden de werken tijdens de Krokusvakantie opgestart. De werken duren tot maximum 14 maart en zorgen vooral voor lokale hinder. 

 

“Met kleine ingrepen pakken we dit onoverzichtelijke kruispunt aan en kunnen we het verschil maken om gevaarlijke punten weg te werken voor de meest actieve weggebruiker”, duidt Lydia Peeters minister van Mobiliteit en Openbare Werken

Fietsers en voetgangers zichtbaarder op het kruispunt 

De huidige situatie aan de Mechelsesteenweg aan het Albert De Beusscherplein en het kruispunt met de Nieuwstraat is niet overzichtelijk. Door geparkeerde auto’s zijn overstekende voetgangers vaak niet goed zichtbaar. Met enkele aanpassingen aan markeringen en de bushalte wordt de situatie er veiliger voor fietsers en voetgangers:

  • Het bestaande zebrapad schuiven we op tot aan het kruispunt met de Nieuwstraat/Rollantstraat/Walenhoek.
  • Hier komt ook een oversteekplaats voor fietsers. Zo zijn overstekende voetgangers en fietsers beter zichtbaar voor het autoverkeer op de Mechelsesteenweg.
  • De bushalte ‘Sterrebeek Dorp’ richting Nossegem wordt een beetje opgeschoven

 

Verkeerslichten aan kruispunten met Dorp en Schapenweg tijdelijk buiten werking 

Er wordt lokaal een parkeerverbod ingesteld tijdens de werken aangezien de parkeerstrook tijdens de werken ingenomen wordt als tijdelijk rijvak of als extra ruimte voor de aannemer. De verkeerslichten op de Mechelsesteenweg aan de kruispunten met Dorp en Schapenweg worden om verkeersveilige redenen tijdelijk buiten werking gezet. Om de hinder te beperken, worden de werken tijdens de Krokusvakantie opgestart.

De buslijnen 410, 528, 554 en 830 kunnen door de tijdelijke verkeerslichten mogelijke vertragingen oplopen. Raadpleeg online de app of de routeplanner van De Lijn: https://www.delijn.be/nl/routeplanner/