Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger oversteken aan kruispunt Abeelstraat en Brusselsesteenweg (N1)

Veiliger oversteken aan kruispunt Abeelstraat en Brusselsesteenweg (N1)

Vanaf 13 juni 2022 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan het kruispunt van de Brusselsesteenweg (N1) met de Abeelstraat in Mechelen. Het is een druk kruispunt voor zowel gemotoriseerd verkeer als actieve weggebruikers. Omdat er geen oversteekplaatsen zijn, is de situatie voor voetgangers en fietsers niet ideaal. AWV pakt daarom dit punt aan en verhoogt de veiligheid onder andere door het plaatsen van verkeerslichten. 

AWV werkt vanaf maandag 13 juni aan het kruispunt van de Abeelstraat. Om de veiligheid van de fietsers te verhogen, plaatst AWV verkeerslichten. Verder komt er op de Brusselsesteenweg aan de kant van Zemst een zebrapad en vervangt de aannemer het stukje fietspad dat op dit moment nog in klinkers ligt, door asfalt. In de Abeelstraat komen aan beide kanten van het kruispunt fietsopstelstroken op de rijbaan.

Tijdelijke verkeerslichten voor beurtelings verkeer & lokale omleidingen

De werken worden opgesplitst in twee fases om zo min mogelijk hinder te creëren en duren vier weken. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de Brusselsesteenweg beurtelings voorbij de werfzone, via tijdelijke verkeerslichten. Fietsers op de Brusselsesteenweg moeten ter hoogte van de werfzone tijdelijk op de rijbaan. De Abeelstraat is afgesloten van de N1. AWV voorziet lokale omleidingen zodat alle woningen bereikbaar blijven.

Meer informatie 

Alle info over deze werken is steeds terug te vinden via www.wegenenverkeer.be/mechelen. Op die pagina kan ook de fasering van de werken in detail bekeken worden.