Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger kruispunt voor Sportlaan x Bocholterstraat

Veiliger kruispunt voor Sportlaan x Bocholterstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 15 januari 2024 aan het kruispunt van de Sportlaan (N793) met de Bocholterstraat in Bree. Het kruispunt wordt verkeersveiliger en overzichtelijker ingericht voor de vele actieve weggebruikers op weg naar school, sportfaciliteiten, het centrum van Bree en andere bestemmingen. De werkzaamheden duren een 4-tal weken.

Middenberm met aangepaste oversteekzones

De afslagstroken op de Sportlaan maken plaats voor een middenberm met behoud van alle afslaande rijbewegingen. Voetgangers en fietsers kunnen dan voortaan in twee bewegingen veilig oversteken en halt houden in de middenberm. Beide oversteekzones schuiven enkele meters op en worden later nog voorzien van ledverlichting. 

Ook de aantakking van de Bocholterstraat op de gewestweg wordt aan beide zijden vernieuwd en de fietspaden krijgen een rechte doorsteek voor meer fietscomfort. Na deze aanpassingen zal dit kruispunt niet langer een knelpunt voor Breese schoolroutes vormen.
 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer Sportlaan, Bocholterstraat deels onderbroken

Verkeer op de Sportlaan blijft in beide richtingen beurtelings mogelijk met tijdelijke verkeerslichten. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/uur in de werfzone. In de eerste fase wordt de toegang naar de Bocholterstraat (zijde sportcomplex) onderbroken. Vervolgens volgt een onderbreking aan de overkant. Fietsers volgen een lokale omleiding.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.

Naar projectwebsite