Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger kruispunt op Hoogstraat in Meeuwen

Veiliger kruispunt op Hoogstraat in Meeuwen

Het Agentschap Wegen en Verkeer start dinsdag 14 november 2023 aan de herinrichting van het kruispunt Hoogstraat x Genits/Poortstraat in Meeuwen. Het middeneiland wordt verbreed en er komt een bijkomende asverschuiving om de zichtbaarheid en verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te verbeteren. De werken duren tot midden december, onder voorbehoud van gunstige werf- en najaarse weersomstandigheden.

Verbreed middeneiland en bijkomende asverschuiving aan Genitsstraat x Poortstraat

Het middeneiland ter hoogte van het kruispunt aan de Hoogstraat in Oudsbergen wordt breder ingericht zodat voertuigen er niet meer langs elkaar halt kunnen houden wanneer ze de weg kruisen. Verder wordt aan de zuidzijde van het kruispunt een bijkomende asverschuiving van de rijweg en het fietspad doorgevoerd. Voertuigen die het kruispunt naderen, komende uit Genk, zullen zo sneller in het wegbeeld verschijnen. Aan de noordelijke oversteekplaats komt een bijkomende markering voor voetgangers en de oversteek krijgt in een latere fase nog punctuele verlichting. 

 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer met tijdelijke lichten t.e.m. 8/12, omleiding Meeuwerrand en fietsomleiding

Verkeer op de Hoogstraat kan gedurende een 4-tal weken in beide richtingen beurtelings doorrijden met tijdelijke verkeerslichten. Doorgaand verkeer richting Bree, Peer en Genk wordt aangeraden om zoveel mogelijk de omleidingsroute via Meeuwerrand te volgen.

Bewoners en handelaars blijven bereikbaar, maar dienen wel rekening te houden met beperkte rijbewegingen aan het kruispunt en lokale omleidingen. Ook voor fietsers zijn er alternatieve routes, parallel met de Hoogstraat, uitgestippeld. Busgebruikers raadplegen best vooraf de aangepaste dienstregeling via de website van De Lijn.

 

Alle info over deze werken