Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger fietspad en nieuwe bushaltes op de Heirstraat/Lotenhullestraat (N409)

Veiliger fietspad en nieuwe bushaltes op de Heirstraat/Lotenhullestraat (N409)

AALTER

Het dubbelrichtingsfietspad op de Heirstraat/Lotenhullestraat (N409) in Aalter en Deinze wordt heraangelegd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Het wordt 2,5 meter breed en heraangelegd in asfalt, waardoor het veiliger wordt voor fietsers. Er zullen ook twee nieuwe bushaltes bij komen. De werken starten op donderdag 9 november en duren volgens de huidige planning tot midden december 2023.

Fietsveiligheid

Het huidige dubbelrichtingsfietspad op de Heirstraat/Lotenhullestraat (N409) zal heraangelegd worden in asfalt en zal 2,5 meter breed zijn. De kasseien tussenstrook wordt vervangen door grasdallen, zodat de afscheiding tussen de rijweg en het fietspad duidelijker wordt. De werken lopen over een afstand van bijna twee kilometer en starten op de Heirstraat 71 tot aan de Lotenhullestraat 121. Met deze werken willen we de veiligheid voor fietsers verhogen.

Toegankelijke bushaltes

Er komen twee nieuwe bushaltes ter hoogte van de Lentakkerstraat. De haltes krijgen een verhoogd perron met achterliggend fietspad. Zo vermijden we conflicten met fietsers en kan iedereen de bus vlot op- en afstappen.

Omleiding voor fietsers en auto’s

Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via nabijgelegen straten. Bussen en ander gemotoriseerd verkeer richting Lotenhulle kunnen passeren langs de werfzone. Verkeer richting Deinze volgt een omleiding via Nevele.

> Meer informatie over deze werken staat op onze website.