Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger fietsen op kruispunt Noord-Oostelijke Omleiding - Tongersesteenweg aan Kennedylaan

Veiliger fietsen op kruispunt Noord-Oostelijke Omleiding - Tongersesteenweg aan Kennedylaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 1 september in Sint-Truiden het fietspad op de Noord-Oostelijke Omleiding (N80) richting de Tongersesteenweg (N79), ter hoogte van de autohandelaar. Het fietspad wordt heraangelegd in asfalt. De parallelweg Kennedylaan wordt mee aangepast.

Fietspad in asfalt, voetpaden langs parallelweg Kennedylaan

Enkele gerichte ingrepen moeten de verkeersveiligheid en het gebruikscomfort verhogen, in het bijzonder voor de actieve weggebruiker.
 
Vanaf de parallelweg Kennedylaan tot net voor het tuincentrum op de Tongersesteenweg maken de klinkers van het fietspad en de rijweg plaats voor asfalt. Waar het fietspad de Kennedylaan kruist, krijgt het een opvallende rode kleur.
 
Op de kruising van parallelweg Kennedylaan met de Tongersesteenweg krijgt het wegdek een asfaltlaag. Ter hoogte van autohandelaar leggen we een voetpad en een voetgangersoversteek aan.
 
Parkeren zal niet meer mogelijk zijn op de parallelweg Kennedylaan. Dit moet de zichtbaarheid voor alle weggebruikers gevoelig verhogen.

Hinder op Kennedylaan en voet- en fietspad

De werken starten op 1 september en duren enkele weken. Op het voet- en fietspad en op de Kennedylaan zal lokale hinder zijn.
 
Indien nodig, wordt een plaatselijk alternatief traject aangegeven zodat voetgangers en fietsers steeds veilig rondom de werken kunnen passeren. 
 
Ter hoogte van de autohandelaar is de parallelweg Kennedylaan tijdens de werken niet in gebruik. Lokaal autoverkeer kan de parallelweg wel oprijden net voorbij de Luikersteenweg en weer verlaten ter hoogte van de supermarkt.