Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige voetgangers- en fietsoversteekplaats op Nieuwe Steenweg (N784) in Heers

Veilige voetgangers- en fietsoversteekplaats op Nieuwe Steenweg (N784) in Heers

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 5 juni 2023 aan een veilige oversteekplaats voor voetgangers en fietsers op de Nieuwe Steenweg in Heers. Aan de ingang van het Kasteel van Heers komt een verhoogd oversteekplateau met punctuele LED-verlichting. Met deze herinrichting krijgen actieve weggebruikers een veilige toegang tot de kasteelsite en een betere aansluiting op het wandel- en fietsroutenetwerk. De werken zullen een 4-tal weken duren.

Verhoogde en verlichte oversteek aan kasteel van Heers

De aansluiting van het bestaande fietspad op de oversteekplaats wordt geoptimaliseerd. De oversteek wordt op een verhoogd plateau ingericht en voorzien van LED-licht met overhangende verlichtingspalen zodat voetgangers en fietsers op elk moment van de dag beter zichtbaar zijn voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen er voortaan plaatsnemen op de opstelzone en in twee richtingen oversteken. 

Door de herinrichting van de oversteekplaats wordt wildparkeren aan de ingang van het kasteel quasi onmogelijk, en dat draagt eveneens bij aan een betere zichtbaarheid en veiligheid van stap- en fietsverkeer. 

De werken starten op maandag 5 juni 2023 en zullen een 4-tal weken duren.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, tijdelijke verkeerslichten

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone passeren. Doorgaand verkeer op de steenweg blijft beurtelings mogelijk aan vertraagde snelheid. Er worden tijdelijke verkeerslichten in de werfzone geplaatst.

Weersgevoelig
Asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.