Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige schoolroute op R32 in Roeselare

Veilige schoolroute op R32 in Roeselare

Vanaf maandag 7 augustus werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op het kruispunt van de Ring rond Roeselare (R32) met de Meensesteenweg (N32). Het kruispunt wordt aangepast, zodat fietsers en scholieren veiliger kunnen fietsen. Er komen overzichtelijke fietspaden en oversteekplaatsen zodat de zichtbaarheid en veiligheid van fietsers drastisch verbetert. De werken duren volgens de huidige planning tot midden september. Tijdens de werken zijn de afslagstroken naar rechts afgesloten voor vrachtverkeer: zij volgen daarom een omleiding.

Veiliger oversteken voor scholieren

Het kruispunt van de Ring rond Roeselare met de Meensesteenweg is een plek waar veel scholieren langs fietsen op weg naar school. Momenteel is het kruispunt niet logisch ingericht. De verkeerslichten en oversteekplaatsen bevinden zich op een vreemde plek waardoor fietsers soms niet oversteken op de aangeduide oversteekplaatsen. Daarom past Wegen en Verkeer het kruispunt aan. De fietspaden zullen rechtlijniger aangelegd worden zodat het oversteken vlotter, overzichtelijker en veiliger verloopt.

Voorrang op gemotoriseerd verkeer en verhoogd fietspad

Op het kruispunt krijgen overstekende fietsers in de toekomst voorrang op het verkeer dat rechts afslaat. Het fietspad op de Meensesteenweg, richting Izegem, wordt aan de afslagstrook ook verhoogd aangelegd. 

Werken vanaf 7 augustus

De aannemer start op maandag 7 augustus met de werken aan het kruispunt. Volgens de huidige planning duren de werken tot midden september. Door onvoorziene omstandigheden of door slecht weer kan de planning van de werken nog schuiven. 

Omleiding voor vrachtverkeer

Tijdens de werken worden de afslagstroken naar rechts ingenomen. Fietsers volgen een omleiding; autoverkeer ondervindt geen hinder. Vrachtverkeer volgt ook een omleiding, om hun bestemming te bereiken. Verkeer van en naar de ring rijdt om via de Ieperseweg en de Moorseelsesteenweg. Verkeer vanop de E403 naar centrum Roeselare rijdt om via de Ring en de Meiboomlaan (N37). 

Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/roeselare.