Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige fietsoversteken voor kruispunt Heisbroekweg (N105) met Drevendaal

Veilige fietsoversteken voor kruispunt Heisbroekweg (N105) met Drevendaal

Op maandag 4 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van het kruispunt van de Heisbroekweg (N105) met Drevendaal in Sint-Katelijne-Waver. “Verkeersveiligheid is voor mij een prioriteit”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “We gaan dan ook dit kruispunt veiliger maken door het uit te rusten met middeneilanden en fietsoversteken.” De werken duren tot begin volgend jaar. Tijdens deze periode blijft er op de Heisbroekweg steeds verkeer in beide richtingen mogelijk. Kruisend verkeer vanuit Drevendaal is tijdens de werken niet mogelijk.

Kruispunt wordt veiliger voor fietsers
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat het kruispunt van de Heisbroekweg met Drevendaal grondig herinrichten. “De focus ligt hierbij op het verbeteren van de fietsinfrastructuur”, duidt minister Peeters. “Met gescheiden fietspaden in asfalt en veilige fietsoversteken op de Heisbroekweg wordt het comfort en de veiligheid van fietsers flink verbeterd. Ter hoogte van het kruispunt wordt op de Heisbroekweg een middenberm aangelegd zodat fietsers rijstrook per rijstrook kunnen oversteken en een rustzone hebben in de nieuwe middenberm. Het kruispunt wordt ook overzichtelijker voor alle verkeersdeelnemers.”
 
Uitvoering in drie fases
De heraanleg van het kruispunt start op maandag 4 oktober en duurt tot begin volgend jaar. De werken worden in drie fases uitgevoerd waarbij eerst de noordkant en vervolgens de zuidkant van het kruispunt wordt vernieuwd. In de derde en laatste fase worden vanaf december de middeneilanden op de Heisbroekweg aangelegd.
 
Verkeerssituatie tijdens de werken
Tijdens de werken aan het kruispunt blijft er op de Heisbroekweg altijd doorgaand verkeer mogelijk in beide richtingen. Tijdens de eerste twee fases, van 4 oktober tot december, beschikt het gemotoriseerd verkeer over één rijstrook in beide richtingen. Tijdens de laatste fase, van december tot begin 2022, verloopt het verkeer op de Heisbroekweg beurtelings over één rijstrook met behulp van tijdelijke verkeerslichten.
 
Kruisend verkeer vanuit Drevendaal is tijdens de werken niet mogelijk. De zijstraten van het kruispunt worden afgesloten. Verkeer van en naar Drevendaal wordt plaatselijk omgeleid via het kruispunt van de Heisbroekweg met de Fortsesteenweg en Strijbroek. Fietsers volgen een omleiding via de Stationsstraat en de Kempenarestraat.
 
Op de Heisbroekweg blijft fietsverkeer steeds mogelijk. Tijdens de eerste fase rijden fietsers tijdelijk dubbelrichting langs één kant. Vanaf fase 2 kunnen zij gebruik maken van het nieuwe fietspad.

VEILIGE FIETSOVERSTEKEN VOOR KRUISPUNT HEISBROEKWEG (N105) MET DREVENDAAL

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.