Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige fietsoversteekplaats op Kanaalweg (N391) in Zwevegem: werken vanaf 2 september

Veilige fietsoversteekplaats op Kanaalweg (N391) in Zwevegem: werken vanaf 2 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt een fietsoversteekplaats aan op de Kanaalweg (N391) in Zwevegem, ter hoogte van de rotonde met de Avelgemstraat (N8). Zo kunnen fietsers van en naar het jaagpad langs het kanaal Kortrijk-Bossuit veiliger en in twee keer oversteken. De werken starten op maandag 2 september en duren als alles vlot loopt tot eind oktober. Tijdens de werken volgen fietsers een omleiding. Gemotoriseerd verkeer kan voorbij de werfzone rijden via tijdelijke verkeerslichten. Zwaar (>3,5T) verkeer rijdt om via de Vierkeerstraat.

Veiliger oversteken met de fiets

De Kanaalweg is een drukke straat met veel verkeer. Als fietsers van en naar het jaagpad langs het kanaal Kortrijk-Bossuit de weg willen oversteken, ontstaan er soms onveilige situaties. Daarom legt het Agentschap Wegen en Verkeer een middeneiland aan: zo steken fietsers in de toekomst de weg in twee keer over, op een veilige manier.

Werken vanaf 2 september

Op 2 september start Wegen en Verkeer met de werken. Als alles vlot loopt, duren de werken tot eind oktober. Als het weer tegenzit, kan de planning van de werken nog schuiven.

Fietsomleiding en tijdelijke verkeerslichten

Er zal ook hinder zijn voor het verkeer tijdens de werken. Voetgangers kunnen veilig te voet langs de werfzone wandelen. Fietsers volgen een korte omleiding via de rotonde met Keiberg, Hellekenlos, de Salembierstraat en de Oude Lettenhofstraat. Gemotoriseerd verkeer kan dan weer voorbij de werfzone rijden via tijdelijke verkeerslichten. In beide richtingen rijden auto’s zo beurtelings voorbij. Zwaar verkeer (>3,5T) van Avelgem naar Kortrijk rijdt om via de Vierkeerstraat.

Meer weten?

Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/zwevegem.