Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige en verlichte oversteekplaats op Molsekiezel (N712) in Lommel

Veilige en verlichte oversteekplaats op Molsekiezel (N712) in Lommel

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 3 oktober 2022 aan een veilige en verlichte voetgangersoversteekplaats op de overgang tussen Werkplaatsen en Molsekiezel (N712), ter hoogte van de zijstraat Vreskensvennen, in Lommel. De nieuwe oversteek biedt actieve weggebruikers voortaan de mogelijkheid om zich op deze gewestweg veiliger naar de bushalte Heeserbergen/Kempensestraat te begeven. Zo wordt opnieuw een knelpunt op een belangrijke schoolroute aangepakt en kunnen kinderen in deze omgeving veiliger naar school gaan. De uitvoering van de werken duurt ongeveer één week.

 

Nieuwe voetgangersoversteekplaats aan bushalte Molsekiezel x Vreskensvennen

AWV voorziet een nieuwe voetgangersoversteekplaats op de overgang tussen Werkplaatsen en Molsekiezel, ter hoogte van de kruising met Vreskensvennen, in Lommel. Er wordt een zebrapad aangebracht en de berm en borduren, tussen de rijweg en het fietspad, worden aangepast. De oversteekplaats wordt eveneens uitgerust met een heldere verlichting om de zichtbaarheid van actieve weggebruikers te verhogen.

De werken starten maandag 3 oktober en zullen ongeveer één week duren.

 

Minderhinder-maatregelen: beperkte hinder

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

De werken bevinden zich voornamelijk in de bermen waardoor de hinder beperkt blijft. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Enkel tijdens de aanleg van de voetgangersoversteek kan er beperkt lokale hinder optreden.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.