Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige bushaltes met oversteekplaats op Hasseltsebaan (N715) in Hechtel-Eksel

Veilige bushaltes met oversteekplaats op Hasseltsebaan (N715) in Hechtel-Eksel

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 21 augustus 2023 aan veilige bushaltes op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel. De bushaltes nabij de Tussenstraat worden aangepast aan de huidige normen op het vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De werken duren een 3-tal weken. In de werfzone worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst en blijft beurtelings verkeer mogelijk.

Vernieuwde bushaltes nabij Tussenstraat 

De bushaven ‘Hechtel Tussenstraat’ richting Hechtel-Eksel wordt op een verhoogd plateau aangebracht. Tussen de bushaltes komt een gemarkeerde tussenberm met voetgangersoversteekplaats. Daardoor schuift de halte richting Houthalen-Helchteren enkele meters op naar achter. De bushokjes en fietsenstallingen aan beide haltes blijven behouden.

De fietspaden rond de bushaltes en de rijweg richting Houthalen-Helchteren worden na de herinrichting plaatselijk vernieuwd. In een latere fase wordt de oversteek mogelijk nog uitgebreid met ledverlichting. 

Deze ingreep zal de veiligheid en het comfort voor gebruikers van het openbaar vervoer en fietsers, in de omgeving van het Don Boscocollege, verhogen.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, tijdelijke verkeerslichten, snelheidsbeperking, fietsomleiding, tijdelijke opheffing proefopstelling, tijdelijke bushaltes

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Doorgaand verkeer op de Hasseltsebaan blijft in beide richtingen beurtelings mogelijk met tijdelijke verkeerslichten aan een vertraagde snelheid van 50 km/uur. Bij de werken aan de westzijde wordt de aantakking van de Tussenstraat op de N715, wellicht vanaf de laatste week van augustus, tijdelijk afgesloten. De Tussenstraat is dan via de Don Boscostraat bereikbaar, de proefopstelling met eenrichtingsverkeer wordt dan tijdelijk opgeheven. 

Fietsers worden lokaal omgeleid over de Stippelmansweg, Don Boscostraat en Byvoetstraat en er worden tijdelijke bushaltes aan de Tussenstraat voorzien.

Alle woningen, handelszaken en het Don Boscocollege blijven bereikbaar via de gebruikelijke wegen of vermelde omleidingsroutes. Voor parkeergelegenheid naar het Don Boscocollege verwijzen we naar supermarkt Albert Heijn.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongepaste weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.