Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig voet- en fietspad op Gruitroderkiezel (N730) in Bree

Veilig voet- en fietspad op Gruitroderkiezel (N730) in Bree

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf dinsdag 3 oktober 2023 aan een veilige doorgang voor voetgangers en fietsers op Gruitroderkiezel. Het voet- en fietspad nabij de grote ring in Bree komt aan weerskanten enkele centimeters hoger dan de rijweg te liggen. De werfzone wordt afgesloten en verkeer volgt een omleiding over Wijshagen. De werkzaamheden duren een maand. 

Vernieuwd voet- en fietspad tussen Boneputstraat en Rode Kruislaan

Het voet- en fietspad tussen de Boneputstraat en Rode Kruislaan wordt aan beide zijden van de Gruitroderkiezel zo’n 7 centimeter verhoogd. Door het kleine niveauverschil worden actieve weggebruikers meer gescheiden van gemotoriseerd verkeer en zijn ze beter zichtbaar in het wegbeeld. 

Met MIA wil de overheid verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, waaronder deze fietsinfrastructuur, versneld wegwerken om het gebruik van de fiets verder te stimuleren. Een verhoogd aanliggend fietspad zorgt voor een grote bewegingsvrijheid voor de fietser. Bestemmingen aan de overkant blijven gemakkelijk, maar ook veilig bereikbaar omdat de fietser voortdurend in het gezichtsveld van de andere weggebruikers aanwezig is.

Ook de asfalttoplaag van de rijweg in de werfzone wordt over zo’n 200 meter vernieuwd.

Minderhinder-maatregelen: werfzone afgesloten, omleiding verkeer Bree - Gruitrode, lokale fietsomleiding

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

De werfzone op de Gruitroderkiezel wordt afgesloten. Doorgaand verkeer op de N730 tussen Bree en Gruitrode volgt vanaf de kruisingen met de Rode Kruislaan (N73) en Muizendijkstraat (N760) in beide richtingen een omleidingsroute via Wijshagen, langs de Weg op Bree/Soetebeek/ Meeuwerkiezel (N76). De werfzone blijft wel bereikbaar voor plaatselijk verkeer en De Lijn. Fietsers volgen een omleiding via de Gruitroderstraat.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.