Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig oversteken met fiets op Elizabetlaan (N34) in Knokke-Heist: werken vanaf 9 oktober

Veilig oversteken met fiets op Elizabetlaan (N34) in Knokke-Heist: werken vanaf 9 oktober

Bestaande afslagstroken worden aangepast

Autobestuurders hebben op het kruispunt van de Arcadelaan met de Elizabetlaan er twee stroken om af te slaan. Een strook rechtdoor en naar links, richting Zeebrugge, en een strook naar rechts, richting Knokke. Dat maakt het voor fietsers gevaarlijk om over te steken, omdat ze twee richtingen in de gaten moeten houden.

Veilige oversteekplaatsen

“Dat past Wegen en Verkeer aan, zodat auto’s achter elkaar moeten staan, om af te slaan op de Elizabetlaan”, gaat Peeters verder. “Het aantal rijvakken op de Elizabetlaan wordt ook aangepast, van 2 rijvakken naar 1 rijvak, in elke rijrichting. Zo wordt het er veiliger oversteken voor fietsers en voetgangers, aan het zebrapad en de fietsoversteekplaatsen.” De werken starten op maandag 9 oktober en duren volgens de huidige planning tot en met 7 november.

Fietsomleiding via Prinsjespad en Zomerpad

Om de werken uit te voeren, wordt het kruispunt van de Elizabetlaan met de Arcadelaan volledig afgesloten voor het verkeer. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via Prinsjespad en Zomerpad. 

Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding. Verkeer van Knokke naar Zeebrugge rijdt om via de Meerlaan, Koningslaan (N49) en de Knokkestraat (N359). Verkeer in de andere richting, van Zeebrugge naar Knokke, rijdt via de Knokkestraat en Paul Parmentierlaan (N49).

Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/knokke-heist.