Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig oversteken aan kruispunt ‘de Rotterik’: werken vanaf 9 september

Veilig oversteken aan kruispunt ‘de Rotterik’: werken vanaf 9 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf 9 september 2024 aan het kruispunt van Zijp en de Boechoutlaan (N277) in Grimbergen. Het verkeer aan het kruispunt wordt na de werken geregeld met verkeerslichten. Een compactere indeling van het kruispunt en extra oversteekplaatsen maken het voor fietsers en voetgangers overzichtelijker en veilig. Ook de gescheiden fietspaden worden mee aangepast. Als alles vlot verloopt, duren de werken tot eind oktober. Het kruispunt wordt afgesloten en voor het verkeer worden omleidingen aangeduid.

Kruispunt 1,5 maand afgesloten

De werken duren volgens de huidige planning 1,5 maand. Het kruispunt is in deze periode volledig afgesloten, zodat de werken vlot en veilig kunnen verlopen. Aangezien het kruispunt op de grens van Grimbergen, Meise en Wemmel ligt, lopen de omleidingen via deze drie gemeenten. De bushalte ‘Meise Plantentuin’ voor lijn R50 kan niet bediend worden. Bussen van De Lijn ondervinden hinder door de werken en rijden om. Reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. Fietsers volgen de aangeduide omleidingen, voetgangers ondervinden geen hinder.

Nieuwe verkeerslichten en oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers

Met enkele aanpassingen maakt Wegen en Verkeer het kruispunt dat bekend staat als ‘de Rotterik’ veiliger en comfortabeler. Een nieuwe verkeerslichtenregeling zorgt in de toekomst voor een veiligere verkeerssituatie. Daarnaast komen er nieuwe oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers en worden de gescheiden fietspaden die naar het kruispunt leiden mee aangepast. Tegelijk krijgt het wegdek een opknapbeurt met een nieuwe laag asfalt die op het huidige wegdek wordt gelegd. Door het betonnen wegdek te laten liggen, verlopen de werken sneller en is er minder werfverkeer en hinder voor de omgeving. Bovendien worden de bushaltes ‘Strombeek-Bever Drijpikkel’ in beide richtingen heraangelegd. De keerlus voor bussen aan het kruispunt wordt ook hersteld, zodat de bussen hier vlotter kunnen draaien. 

>Actuele informatie