Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig oversteken aan de Bieststraat en Keizerstraat

Veilig oversteken aan de Bieststraat en Keizerstraat

Vanaf woensdag 30 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Tiensesteenweg (N3) in Bierbeek. Aan het kruispunt met de zijstraten Bieststraat en Keizerstraat komt een verlichte fietsoversteek met middeneiland. Voetgangers en fietsers steken na de werken veiliger de Tiensesteenweg over. De gewestweg blijft open, maar het verkeer wordt beurtelings geregeld via tijdelijke verkeerslichten. Verwacht wordt dat de werken, inclusief uitharding van het beton, twee tot drie weken duren.

Tijdelijke verkeerslichten

De werken worden in fasen uitgevoerd om de hinder te beperken. De werken starten op woensdag 30 oktober en duren drie weken, gevolgd door een week voor het uitharden van het beton. De verlichtingspalen worden later dit najaar geplaatst. Gedurende de werken blijft de Tiensesteenweg open, maar verkeer wordt beurtelings geregeld. Voetgangers en fietsers kunnen voorzichtig langs de werfzone passeren, en bussen van De Lijn blijven rijden, al kan er lichte vertraging zijn. Raadpleeg daarom voor vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner.

Tijdens de werken aan de fietspaden zijn de Bieststraat en Keizerstraat tijdelijk afgesloten voor verkeer richting de Tiensesteenweg. Verkeer vanaf de gewestweg kan wel nog de zijstraten inrijden.

Nieuwe verlichte fietsoversteek voor meer veiligheid

Het project voorziet een nieuwe, verlichte fietsoversteekplaats met middeneiland aan de kruispunten met de Bieststraat en Keizerstraat. Fietsers en voetgangers kunnen straks in twee stappen veilig oversteken via de middengeleider. Het voetpad en de fietspaden worden verbreed en aangepast voor een vlotte aansluiting op de zijstraten. De Bieststraat en Keizerstraat krijgen deels fietssuggestiestroken.

Bekijk het ontwerp online