Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig fietsen langs de Terhulpensesteenweg: werken starten begin augustus

Veilig fietsen langs de Terhulpensesteenweg: werken starten begin augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer start begin augustus met werken op de Terhulpensesteenweg (N275), tussen de ring rond Brussel (R0) en de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. “Over een afstand van 1,3 kilometer wordt de weg helemaal heraangelegd, met veel aandacht voor fietsers. Er komt een gloednieuw dubbelrichtingsfietspad dat deel uitmaakt van de fietssnelweg F205 tussen Brussel en Hoeilaart. Na de werken zal er op een comfortabele en veilige manier gefietst kunnen worden tussen Hoeilaart en Brussel’, duidt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

3 meter breed

Vanaf augustus steekt Wegen en Verkeer de Terhulpensesteenweg volledig in het nieuw. In het ontwerp gaat er veel aandacht naar fietsers. Het dubbelrichtingsfietspad is vandaag amper 1,5 meter breed. Na de werken wordt dat 3 meter. Tussen fietsers en auto’s komt er ook een houten afscheiding met geïntegreerde verlichting erbovenop. 

Veilig oversteken voor dieren

De Terhulpensesteenweg loopt door het Zoniënwoud. Met een ecotunnel en een ecoduct kunnen dieren op een veilige manier de gewestweg oversteken naar de andere kant van het woud. Natuurlijk moeten dieren ook de weg vinden naar deze oversteekplaatsen. Daarom komt er langs de rijweg een betonnen rand die de dieren naar de veilige oversteken leidt. 

 
Bushaltes

Ten slotte gaat ook het openbaar vervoer erop vooruit. De bushaltes aan de Bundersdreef worden allebei heraangelegd. het perron aan de bushalte wordt hoger dan vandaag, zodat iedereen er comfortabel op de bus kan stappen. 

 

Omleidingen fietsers en auto’s

De werken starten volgens de huidige planning op maandag 2 augustus. Ze duren ongeveer zes maanden, tot begin 2022. Tijdens de werken blijft de Terhulpensesteenweg voor auto’s maar in één rijrichting geopend. Enkel het verkeer richting Hoeilaart kan langs de werken rijden, het verkeer richting Brussel moet een omleiding volgen via de R0, E411 en de Delleurlaan (R22). Voor fietsers wordt de weg helemaal afgesloten tussen de ring en de Bundersdreef. in beide richtingen rijd je om via het Zoniënwoud.

Meer info op www.wegenenverkeer.be/hoeilaart