Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig fietsen in 2 richtingen na verbreding fietspad in Relst: 2 weken werken vanaf 30 september

Veilig fietsen in 2 richtingen na verbreding fietspad in Relst: 2 weken werken vanaf 30 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer past vanaf maandag 30 september het fietspad aan langs de Haachtsesteenweg (N21) in Kampenhout. Over een afstand van 250 meter wordt het huidige fietspad verbreed zodat het als dubbelrichtingsfietspad kan functioneren. De werken duren 2 weken, maar de gewestweg blijft open voor het verkeer. 

Verkeer over één rijvak

De hinder blijft tijdens de werken beperkt omdat de Haachtsesteenweg open blijft voor alle verkeer. Enkel de rechterrijstrook richting Kampenhout, waar een invoegstrook is, wordt ingenomen. Deze invoegstrook wordt bovendien tijdelijk ingekort, waardoor korte files kunnen ontstaan. Het verkeer kan links gewoon blijven doorrijden, aan de verlaagde snelheid van 50 km/u. Bussen van De Lijn kunnen door de werken lichte vertraging oplopen, reizigers plannen daarom hun route best op voorhand via delijn.be/routeplanner. Fietsers richting Kampenhout kunnen het fietspad niet gebruiken en rijden tijdelijk over het fietspad aan de overkant. Ook voetgangers passeren de werken aan de overkant. 

Dubbelrichtingsfietspad

Door de verschillende onderdoorgangen en verbindingen met het kanaal rijden vandaag veel fietsers ook in tegengestelde richting over het fietspad richting Kampenhout. Daarom verbreedt Wegen en Verkeer het fietspad nu tot een dubbelrichtingsfietspad. Het fietspad wordt over een afstand van 250 meter tussen Kampenhout-Sas en de Vogelzanglaan breder heraangelegd en krijgt nieuwe markeringen. Zo kan iedereen zich veilig verplaatsen met de fiets. Aan de overkant, in de richting van Kampenhout-Sas en Haacht, blijft het fietspad wel in één richting behouden.

Actuele informatie