Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig en comfortabel op en af de bus op Genkersteenweg in Hasselt

Veilig en comfortabel op en af de bus op Genkersteenweg in Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 12 juni 2023 twee bushavens op de Genkersteenweg (N75) in Hasselt. Met een verhoogd perron en aangepast fietspad voldoen deze bushaltes straks aan de huidige normen op het vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De werken duren een 4-tal weken met beurtelings verkeer in de werfzone.

Verhoogde perrons met aangepast fietspad aan bushaltes Zandstraat

Tussen de Zandstraat en Bijvennestraat worden de bushavens in beide richtingen, in twee fases, vernieuwd. De stopplaatsen worden voorzien van een verhoogd plateau. Het bushokje en de fietsenstalling blijven behouden. Het fietspad wordt plaatselijk aangepast om beter aan te sluiten op de vernieuwde halte. Deze infrastructurele aanpassing bevordert duurzame mobiliteit en verhoogt de veiligheid voor busreizigers en fietsers. 

De werken starten 12 juni en duren een 4-tal weken. 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, tijdelijke lichten, vertraagde snelheid

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Voetgangers en fietsers kunnen stapvoets de werfzone passeren. 

Doorgaand verkeer op de steenweg blijft aan vertraagde snelheid beurtelings mogelijk met tijdelijke verkeerslichten. Tijdens de werken aan de zuidkant, bushalte richting Genk, dient het verkeer komende uit de Bijvennestraat verplicht rechts de Genkersteenweg op te rijden.

Weersgevoelig
Opgelet: wegen- en asfaltwerken zijn afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan wijzigen.