Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig de Waregemse Ring (R35) over aan Nokerseweg

Veilig de Waregemse Ring (R35) over aan Nokerseweg

Op 6 november start het Agentschap Wegen en Verkeer met het aanleggen van fiets- en voetgangersoversteekplaatsen op de Zuiderlaan (R35) in Waregem, aan het kruispunt met de Nokerseweg. Zo wordt het veiliger voor fietsers en voetgangers om over te steken, op dit kruispunt dat bekendstaat als een gevaarlijk punt. De werken duren volgens de huidige planning tot eind november. De buiten- en binnenring van de Zuiderlaan worden tijdens de werken afwisselend afgesloten voor het verkeer.

Gevaarlijk kruispunt wordt aangepakt

Het kruispunt van de Zuiderlaan met de Nokerseweg staat bekend als een gevaarlijk punt. Er zijn geen oversteekplaatsen voor fietsers en de middenberm is ook te smal voor fietsers om er zich op te stellen. Hierdoor steken fietsers soms roekeloos het kruispunt over. Daarom wordt de inrichting van het kruispunt aangepakt, op verschillende punten.

Bredere middenberm en veiligere oversteekplaatsen

Het fietspad op de buitenring van de Zuiderlaan krijgt een rode laag, om de zichtbaarheid van fietsers te verhogen. Ook de middenberm, tussen de binnen- en buitenring, wordt breder: zo kunnen fietsers en voetgangers in twee keer de Zuiderlaan oversteken. Vanuit de Nokerseweg naar de Zuiderlaan komt er ook een nieuwe verbinding naar de oversteekplaats. Ten slotte komen er voetpaden naar de voetgangersoversteekplaatsen en wordt het asfalt op het hele kruispunt vernieuwd.

Werken vanaf 6 november

De werken op het kruispunt beginnen op 6 november en zijn volgens de huidige planning eind november klaar. Tijdens de werken worden afwisselend de buiten- en binnenring van de Zuiderlaan afgesloten. Tijdens de werken rijdt gemotoriseerd verkeer om via de R35. Fietsers volgen een lokale omleiding.

Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/waregem.