Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf vrijdag hinder aan knooppunt Antwerpen-Oost door vernieuwing geluidsschermen langs E313

Vanaf vrijdag hinder aan knooppunt Antwerpen-Oost door vernieuwing geluidsschermen langs E313

Vanaf vrijdagavond 12 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aangekondigde vernieuwing van de geluidsschermen langs de E313 in Borgerhout. Tijdens de werken zal er hinder zijn voor het verkeer op de E313 richting Hasselt en op de Antwerpse Ring (R1) ter hoogte van Borgerhout. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over 2 of 3 rijstroken passeren. De oprit van de Singel (R10) naar de E313 wordt gedurende de volledige periode afgesloten. Tegen 13 juli moeten de werken achter de rug zijn.

Vernieuwing geluidsschermen van start
Dit weekend start de aannemer met voorbereidende werken op de E313 ter hoogte van Borgerhout. Het groen langs de werkzone wordt gesnoeid en vervolgens worden de oude geluidsschermen afgebroken. De voorbereidende werken nemen twee weekends in beslag: 13-14 juni en 20-21 juni 2020 (telkens van vrijdagavond tot maandagochtend). Daarna, vanaf 27 juni, begint de aannemer aan de hoofdwerken met de opbouw van de nieuwe geluidsschermen. Tijdens de hoofdwerken, die gespreid worden over 2 weken en 3 weekends, wordt ook de rechterrijstrook van de E313 richting Hasselt mee vernieuwd. Tegen maandag 13 juli moeten de werken volledig klaar zijn.
 
Verkeershinder op E313 richting Hasselt en Antwerpse Ring

Tijdens de werken zal er hinder zijn voor het verkeer op de E313 richting Hasselt en op de Antwerpse Ring ter hoogte van Borgerhout. Tijdens de voorbereidende weekends zijn er 3 rijstroken beschikbaar. Tijdens de eigenlijke werken zijn er slechts 2 rijstroken beschikbaar op weekenddagen. Op weekdagen blijven er altijd 3 rijstroken beschikbaar voor verkeer richting Hasselt. De oprit naar de E313 vanaf de Singel (R10) wordt tijdens de werken steeds afgesloten. Ter hoogte van de werfzone geldt er een tijdelijke snelheidsbeperking van 70 km/u. Voor het verkeer op de E313 richting Antwerpen is er nooit hinder.

Bovenstaande kaart toont de situatie tijdens dit weekend: van vrijdagavond 12 juni (20u) tot maandagochtend 15 juni (04u).

Bovenstaande kaart toont de situatie tijdens dit weekend: van vrijdagavond 12 juni (20u) tot maandagochtend 15 juni (04u).
 
Hou rekening met hinder

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht hinder en raadt bestuurders aan om zich voor vertrek goed te informeren over de verkeerssituatie tijdens de werken via www.wegenenverkeer.be/antwerpen. De actuele verkeerssituatie kan steeds geraadpleegd worden via www.verkeerscentrum.be.

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.