Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf nu vrijdag 22u opnieuw doorgaand verkeer mogelijk op Staatsbaan aan kanaal Dessel-Kwaadmechelen

Vanaf nu vrijdag 22u opnieuw doorgaand verkeer mogelijk op Staatsbaan aan kanaal Dessel-Kwaadmechelen

Vanaf vrijdag 26 augustus om 22 uur gaat de brug van de Staatsbaan over het kanaal in Ham opnieuw open voor doorgaand verkeer. Sinds eind maart vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Staatsbaan tussen het Albertkanaal en het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. Er kwam een nieuw wegdek en nieuwe, vrijliggende fietspaden. Omwille van onvoorziene herstellingen aan het brugdek hadden de werken een maand vertraging.

Naast wegenwerken, renoveerde AWV ook de brug over het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. Na de ontmanteling bleken er onvoorziene herstellingen nodig te zijn aan het brugdek. Die zorgden voor een maand vertraging bij de werken. Ondertussen werden er ook nieuwe leuningen, nieuwe fietspaden in asfalt en betonnen veiligheidsblokken als afscherming tussen het fietspad en de rijweg voorzien op de brug. 

We vernieuwden ook de rijweg van de Staatsbaan tussen het Albertkanaal en het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. Er kwamen aan beide zijdes nieuwe, vrijliggende fietspaden. Een groenberm scheidt de nieuwe fietspaden af van de rijweg. Aan de buitenkant van het fietspad plaatste AWV een nieuwe vangrail die fietsers beschermt tegen de hoge bermen.

Ten slotte werd het kruispunt van de Staatsbaan met de Zwartenhoekstraat aangepast en veiliger gemaakt voor kruisende fietsers. Er kwam een middengeleider om de rijstroken te verduidelijken. Dat moet de situatie leesbaarder maken.