Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf midden augustus twee weken onderhoudswerken op R6 en N16 in Mechelen

Vanaf midden augustus twee weken onderhoudswerken op R6 en N16 in Mechelen

Vanaf maandag 16 augustus vervangt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de betonnen wegverharding door asfalt op een gedeelte van de R6. De onderhoudswerken gebeuren op de lus van de aansluiting met de N16 tot aan de Antwerpsesteenweg (N1), waar al een nieuwe asfaltlaag ligt sinds de bouw van de fly-over. Daarnaast worden tijdens een aantal nachten ook werken uitgevoerd op de N16 tussen Willebroek en Mechelen. Als het weer gunstig is, worden de werken op de R6 eind augustus afgerond. Dit structureel onderhoud zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

Adviesroutes voor verkeer komende van E19

Om de werken vlot te laten verlopen wordt de R6 aan de N16 afgesloten van 16 tot 29 augustus. Verkeer van de E19 naar de R6 wordt aangeraden om niet via afrit 9 Mechelen-Noord te rijden. Komende van Brussel rijdt het verkeer best via afrit 10 Mechelen-Zuid en komende van Antwerpen via afrit 8 Rumst. Het verkeer op de N16 komende van Willebroek moet via de N1 naar de R6 rijden. De verkeerslichten aan het nieuwe kruispunt aan winkelpark Malinas worden tijdens de werken buiten dienst gesteld, waardoor er enkel verkeer rechts in en rechts uit mogelijk is.

Asfaltering N16 t.h.v. winkelpark Malinas in nacht van 16 op 17 augustus

Tijdens de eerste nacht van de werken, de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 augustus wordt gelijktijdig het asfalt op de N16 ter hoogte van de R6 in de richting van Mechelen vervangen. Hiervoor wordt alle verkeer op de andere rijrichting gezet aan de andere kant van de middenberm. Verkeer kan zo in beide richtingen, elk op 1 rijstrook, de werfzone passeren. Op de E19 worden hiervoor wel de afrit Mechelen Noord komende van Brussel en de oprit richting Antwerpen, komende van Willebroek, afgesloten.

Herasfaltering Steenweg op Blaasveld in Heffen in nachten van 18 en 19 augustus

In de nachten van woensdag 18 op donderdag 19 augustus en donderdag 19 op vrijdag 20 augustus vervangt Wegen en Verkeer ook het asfalt op een deel van de N16 in Heffen. Het gaat om de Steenweg op Blaasveld vanaf het kruispunt met de Molenbeekstraat tot aan de Zennebrug. De rijweg is tijdens de twee nachten volledig afgesloten in beide richtingen voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. Het verkeer tussen Mechelen en Willebroek moet ‘s nachts rekening houden met lange omleidingsroutes, omdat ook verderop op de N16 aan de Blaasveldstraat in Willebroek werken bezig zijn. Wie niet in de omgeving moet zijn, kan die best vermijden. Overdag kan het verkeer wel via de N16 passeren.

onderhoudswerken op R6 en N16 in Mechelen

Overzicht van de asfaltwerken op de R6 en de N16. De oranje route geeft de omleiding weer tijdens de twee nachten van werken op de Steenweg op Blaasveld (N16) in Heffen. 

Weersgevoelig

Opgelet, asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele informatie is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/mechelen.