Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf maandag 16 mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan een veiliger fietspad op de Baron de Maerelaan (N31) in Zeebrugge

Vanaf maandag 16 mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan een veiliger fietspad op de Baron de Maerelaan (N31) in Zeebrugge

Vanaf maandag 16 mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan een veiliger fietspad op de Baron de Maerelaan (N31) in Zeebrugge. Het dubbelrichtingsfietspad tussen de Kustlaan (N34) en Evendijk-West (N355) wordt er veiliger aangelegd. Op het kruispunt met de Kustlaan worden de verkeerslichten ingesteld voor ‘vierkant groen’. Tijdens de werken volgen fietsers een omleiding via het Zeebos. De werken zijn midden juni achter de rug.

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters: “Met een investering van €220.000 zorgen we ervoor dat alle fietsers zich veilig kunnen verplaatsen op de Baron de Maerelaan, tussen Brugge en Zeebrugge. Zo kan er nu al veilig gefietst worden, in afwachting van de fietssnelweg F31 die Brugge in de toekomst met de kust verbindt”.

Afgescheiden dubbelrichtingsfietspad

Het dubbelrichtingsfietspad, aan de westelijke zijde van de Baron de Maerelaan, wordt veiliger voor fietsers van en naar Zeebrugge. Zo komen er betonnen constructies die het fietspad en de rijweg van elkaar scheiden en komen er voldoende veiligheidsstroken.

‘Vierkant groen’ voor fietsers en voetgangers

Op het kruispunt van de Kustlaan (N34) met de Baron de Maerelaan (N31) worden de verkeerslichten aangepast naar het principe van ‘vierkant groen’. Zo krijgen fietsers en voetgangers vanuit alle richtingen gelijktijdig groen, terwijl auto- en vrachtverkeer moet wachten. Op die manier kan iedereen veilig oversteken.

Werken tot midden juni

De werken aan het fietspad op de Baron de Maerelaan en op het kruispunt met de Kustlaan worden gelijktijdig uitgevoerd. De werken starten op maandag 16 mei. Volgens de huidige planning zijn de werken midden juni achter de rug.

Omleiding voor fiets- en autoverkeer

Tijdens de werken wordt de toegang tot het fietspad langs de Baron de Maerelaan afgesloten. Fietsers rijden om via Evendijk-West en het Zeebos, in beide richtingen. De afslagstrook naar de Baron de Maerelaan wordt ook afgesloten. Autoverkeer vanop de Kustlaan naar Brugge rijdt kort om via de New Yorklaan.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/brugge.