Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf maandag 14 september hinder op Brusselse binnenring Wezembeek-Oppem en op E40 Groot-Bijgaarden

Vanaf maandag 14 september hinder op Brusselse binnenring Wezembeek-Oppem en op E40 Groot-Bijgaarden

Weggebruikers die de komende weken de Brusselse binnenring (R0) richting Namen / Waterloo of de E40 richting Gent / Oostende nemen, moeten vanaf maandag 14 september rekening houden met extra vertragingen. Het Agentschap Wegen en Verkeer versmalt op die twee locaties de weg - in Wezembeek-Oppem om geluidsschermen te plaatsen, in Groot-Bijgaarden om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken. In Wezembeek-Oppem blijft de tijdelijke verkeerssituatie in voege tot eind december, in Groot-Bijgaarden tot begin november.   

1 rijstrook afgesloten op binnenring tussen Wezembeek-Oppem en Vierarmentunnel
Tot nu toe gebeurden de werken in Wezembeek-Oppem en Kraainem vooral vanop de berm langs de snelweg. Enkel wanneer het niet anders kon, werd voor een beperkte periode een rijstrook ingenomen. Zo bleef de verkeershinder tot nu toe relatief beperkt. Vanaf vrijdagavond 11 september start een aannemer langs de binnenring tussen de oprit in Wezembeek-Oppem (nr. 2) en de ingang van de Vierarmentunnel. De aannemer zal greppels en kolken vernieuwen, de nieuwe geluidsschermen plaatsen en de keermuur langs de ring met absorberend materiaal bekleden.

Hier vindt u meer informatie over de werken in Wezembeek-Oppem en Kraainem.

Veiliger en vlotter verkeer aan servicestation Groot-Bijgaarden
De oprit om het servicestation van Groot-Bijgaarden te verlaten is momenteel te kort. Dat zorgt voor problemen, vooral voor vrachtwagens die daardoor niet genoeg ruimte hebben om op een veilige manier in te voegen. Om dit probleem te verhelpen, verlengt Wegen en Verkeer de oprit met zo’n 200 meter. Bovendien wordt ter hoogte van het servicestation ook een volwaardige pechstrook aangelegd. 

Hier vindt u meer informatie over de werken in Groot-Bijgaarden.