Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf maandag 12 oktober vernieuwing wegdek John Lijsenstraat in Meer

Vanaf maandag 12 oktober vernieuwing wegdek John Lijsenstraat in Meer

Vanaf maandag 12 oktober vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de John Lijsenstraat (N146) in Meer, Hoogstraten. De werken starten met het rooien van een aantal bomen gedurende een viertal dagen. Aansluitend vinden de asfaltwerken plaats in twee fases. Gedurende twee weken wordt de John Lijsenstraat afgesloten voor doorgaand verkeer.

Nieuw wegdek en bomen voor veiliger verkeer
Het wegdek van de John Lijsenstraat is aan vernieuwing toe en wordt daarom vervangen over een afstand van zo’n 3km tussen het kruispunt Hoogeind en de Nederlandse grens. Naast het vernieuwen van de asfaltverharding worden in het gedeelte tussen Hoogeind en de Zundertseweg ook 24 hinderlijke eikenbomen meteen vervangen, omdat de veiligheid van de weggebruiker in het gedrang kwam. De eiken worden vervangen door jonge beukenbomen.
 
Werken in twee fases
De werken starten vanaf maandag 12oktober met het rooien van de bomen gedurende een viertal dagen. Aansluitend vinden vanaf vrijdag 16 oktober de asfaltwerken plaats in twee fases. Vrijdag en tijdens het weekend van 17-18 oktober wordt er gewerkt vanaf het kruispunt Merenweg tot aan de Nederlandse grens. In de week van maandag 19 oktober wordt er vervolgens gewerkt vanaf het kruispunt Hoogeind tot en met het op- en afrittencomplex Meer (1) van de E19.

John Lijsenstraat twee weken afgesloten
De John Lijsenstraat zal tijdens de werken afgesloten zijn voor doorgaand verkeer tussen Meer en de Nederlandse grens. Een omleiding via Loenhout wordt aangegeven, ook vanop de E19 en vanuit Zundert (NL). De doorgang voor fietsers en voetgangers langs de werfzone blijft steeds mogelijk. Vanaf maandag 19 oktober zijn ook de op- en afritten van het complex Meer (1) van de E19 gedurende 5 dagen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via het eerstvolgende complex.
Tijdens de rooiwerken blijven bestemmingen in de werfzone grotendeels bereikbaar, behalve in de specifieke zone waarin de kapwerken plaatsvinden. Voor fietsers wordt dan een lokale omleiding voorzien.
 
Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/hoogstraten.

Vanaf maandag 12 oktober vernieuwing wegdek John Lijsenstraat in Meer