Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf maandag 11 oktober starten de werken voor nieuwe bushaltes langs de Oostendsebaan N33 in Gistel

Vanaf maandag 11 oktober starten de werken voor nieuwe bushaltes langs de Oostendsebaan N33 in Gistel

Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn starten op maandag 11 oktober met de aanleg van nieuwe bushaltes langs de Oostendsebaan (N33) in Gistel. De nieuwe haltes, eentje in elke rijrichting, komen ter hoogte van de Koolaerdstraat (N367c) te liggen. De aanleg duurt ongeveer een maand, tot midden november 2021. Ter hoogte van de werken plaatst de aannemer tijdelijke verkeerslichten, zodat het verkeer er beurtelings voorbij kan rijden.

Extra haltes
De Oostendsebaaan (N33) in Gistel krijgt twee nieuwe bushaltes, een richting Torhout en een richting Oostende, ter hoogte van het kruispunt met de Koolaerdstraat (N367c). De extra haltes kaderen in de nieuwe dienstregeling van De Lijn.

Uitstulpende haltes met verhoogd perron
De haltes worden allebei uitstulpend aangelegd. Dat betekent dat de bussen er voortaan op de rijweg stoppen, ze moeten dus niet uitwijken naar een halte naast de rijweg. Auto’s kunnen de wachtende bus niet voorbijrijden, zodat de bus stipt kan vertrekken naar de volgende halte. Beide haltes krijgen ook een verhoogd perron, zodat iedereen comfortabel op de bus kan stappen.

Een maand werken
De werken starten op maandag 11 oktober en duren ongeveer een maand. Ter hoogte van de werf komen tijdelijke verkeerslichten te staan, zodat auto’s en fietsers beurtelings voorbij kunnen rijden.

Actuele informatie over het project? Kijk op wegenenverkeer.be/gistel