Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf dinsdag 28 juni starten herstellingswerken aan de brug over de IJzer op de E40 in Veurne in de rijrichting van Frankrijk

Vanaf dinsdag 28 juni starten herstellingswerken aan de brug over de IJzer op de E40 in Veurne in de rijrichting van Frankrijk

Op dinsdag 28 juni starten herstellingswerken aan de brug over de IJzer op de E40 in Veurne in de rijrichting van Frankrijk. Op de E40 zal zowel de pechstrook als de trage rijstrook worden ingenomen waardoor er hinder zal zijn.

Dringende herstelling

Er werd vastgesteld dat de verharding van de brugvoeg van de brug over de IJzer begint af te brokkelen ter hoogte van de rechterrijstrook en de pechstrook. De voegbalk moet uitgebroken en hersteld worden. 
De herstellingswerken starten op dinsdag 28 juni en zullen duren tot aan het bouwverlof dat op 8 juli begint. 

Hinder?

Het verkeer op de E40 in de rijrichting van Frankrijk moet plaatselijk over de linker rijstrook. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht op werkdagen buiten de vakantieperiode geen structurele hinder. Voor volgende week valt op de werkdagen hinder te verwachten met pieken tot aan het complex Middelkerke. Op vrijdagen (verspreid over de dag) en weekenddagen (voormiddag en vroege namiddag) zal de file nog verder uitdeinen, met een vermoedelijke filestaart tussen Gistel en Middelkerke.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/veurne.