Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf begin mei start derde fase aanleg omleidingsweg Diksmuide

Vanaf begin mei start derde fase aanleg omleidingsweg Diksmuide

“Op dinsdag 2 mei start een aannemer met de aanleg van fase 3, het volgende deel van de zuidwestelijke omleidingsweg in Diksmuide. In fase 3 wordt er een weg aangelegd tussen de bestaande rotonde op de Cardijnlaan tot net voor de Woumenweg (N369). Met de omleidingsweg zorgen we ervoor dat het centrum van Diksmuide leefbaarder en veiliger wordt, en dat industrieterrein Heernisse vlot ontsloten wordt”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Volgens de huidige planning duren de werken van fase 3 tot de zomer van 2024.

Eerste twee fases van omleidingsweg

In 2020 werd het eerste deel van de zuidwestelijke omleidingsweg aangelegd. In fase 1 werd er een weg aangelegd tussen de spoorweg en de IJzer. In fase 2, die in de zomer van 2022 opstartte, wordt er een rotonde aangelegd op de Kaaskerkestraat (N35) en een stuk weg naar de spoorweg. De werken van fase 2 worden volgens de huidige planning afgewerkt voor het einde van het jaar.

Start fase 3 op dinsdag 2 mei

Op dinsdag 2 mei starten de werken van fase 3. Eerst wordt het terrein bouwrijp gemaakt, inclusief ontmijningswerken, en vervolgens wordt het volgende deel van de nieuwe omleidingsweg tussen de Cardijnlaan aan industrieterrein Heernisse en de Woumenweg aangelegd. De Cardijnlaan wordt vanaf de bestaande rotonde doorgetrokken tot aan de nieuwe omleidingsweg en krijgt ter hoogte van die aansluiting verkeerslichten.

Voorlopig weinig hinder

De werken zullen de eerste maanden nauwelijks hinder veroorzaken. Vanaf september zullen er tijdelijke verkeerslichten naast de Woumenweg geplaatst worden, zodat verkeer van en naar de werf, vlot en veilig naar de werfzone kan rijden. Volgens de huidige planning zal er pas vanaf het voorjaar 2024 gewerkt worden ter hoogte van de rotonde in de Cardijnlaan. Dan zal er ook hinder zijn voor het verkeer. 

Meer info?

Op wegenenverkeer.be/Diksmuide vindt u alle actuele informatie, het volledige tracé en de fasering.