Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 9 aug asfalteringswerken op R30 in Brugge.

Vanaf 9 aug asfalteringswerken op R30 in Brugge.

Wegen en Verkeer neemt het wegdek van de Brugse ring (R30) onder handen. Van maandag 9 augustus tot eind augustus wordt in fases gewerkt op verschillende locaties. Aan elke werf kan het verkeer op de ring altijd doorrijden. Ter hoogte van de werken moeten auto’s wel over één rijstrook, de andere rijstrook wordt ingenomen.  

WK tijdrijden
Op zondag 19 september komt het WK tijdrijden naar Brugge. De renners starten in Knokke-Heist en finishen aan de Brugse vesten. Met het oog op het WK worden enkele stukken van de Brugse ring opnieuw geasfalteerd. Het wegdek moest er sowieso vernieuwd worden, met het WK wordt het nu gewoon vroeger uitgevoerd dan gepland. 

Overzicht locaties
In totaal wordt er tussen maandag 9 augustus en dinsdag 24 augustus op vijf locaties gewerkt op de Brugse ring. Op elke locatie kan het autoverkeer op de ring altijd doorrijden, zij het over een versmalde rijstrook.

  • Van maandag 9 augustus tot vrijdag 13 augustus werken we op de buitenring (Hoefijzerlaan) tussen de Guido Gezellelaan en ‘t Zand.
  • Op donderdag 12 augustus en vrijdag 13 augustus op de binnenring (Hoefijzerlaan) tussen ‘t Zand en Korte Lane.
  • Van maandag 16 augustus tot dinsdag 24 augustus op de buitenring (Guldenvlieslaan) tussen de Ezelpoort en Bevrijdingslaan.
  • Van maandag 16 augustus tot vrijdag 20 augustus op het rondpunt aan de brandweerkazerne, ter hoogte van de Komvest en Walweinstraat.
  • Van maandag 16 augustus tot vrijdag 20 augustus op het kruispunt van Bevrijdingslaan met Guldenvlieslaan. Hier wordt de middenberm tijdelijk weggenomen en teruggeplaatst na het WK. 

De laatste informatie over het project vindt u op www.wegenenverkeer.be/brugge