Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 8 oktober werken aan roltrappen Sint-Annatunnel op rechteroever

Vanaf 8 oktober werken aan roltrappen Sint-Annatunnel op rechteroever

In oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) naast de wekelijkse onderhoudsbeurten nog bijkomend onderhoud uit aan de roltrappen van de Antwerpse Sint-Annatunnel op rechteroever. De werken vinden gespreid plaats over twee periodes: van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober en later deze maand van maandag 28 tot en met donderdag 31 oktober. Tijdens de werkzaamheden zijn de roltrappen op rechteroever beperkt toegankelijk en op sommige momenten volledig afgesloten. AWV raadt tunnelgebruikers aan de lift of het nabijgelegen Sint-Annaveer te gebruiken. Op linkeroever is er geen hinder.

Om de levensduur en de goede werking van de houten roltrappen in de Sint-Annatunnel te verzekeren, voert AWV wekelijks onderhoudswerken uit. Soms is ook bijkomend en uitgebreider onderhoud noodzakelijk. Binnenkort is het de beurt aan de roltrappen op rechteroever. De werken die plaatsvinden zijn gevarieerd en gaan van herstellingen aan het aandrijfsysteem en de traptreden tot de revisie van een volledige motor in een werkatelier. Daarnaast voert de aannemer ook uitgebreide inspecties en opmetingen uit naar aanleiding van recente schadegevallen en in het kader van de toekomstige restauratie van de roltrappen. 

Roltrappen rechteroever beperkt tot niet toegankelijk

De werken met hinder voor de tunnelgebruikers spreidt het agentschap over twee periodes van enkele dagen. De eerste periode loopt van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober. De tweede periode start op maandag 28 oktober en duurt tot en met donderdag 31 oktober.

Om de hinder beperkt te houden, vermijdt de aannemer zo veel mogelijk om gelijktijdig aan meerdere trappen te werken. Tijdens het onderhoud is de roltrap waaraan gewerkt wordt sowieso niet toegankelijk. De naastliggende roltrap staat stil, maar kan wel gebruikt worden om te voet naar boven of beneden te gaan. Er zullen echter ook momenten zijn dat er geen toegang tot de trappen mogelijk is door de aard van de werken. De trappenhal op rechteroever is dan volledig afgesloten. 

Blijf op de hoogte: check de app 

Op de app fietsverbindingenschelde.wegenenverkeer.be staat steeds de meest actuele info over de werken. AWV raadt de gebruikers aan om tijdens de werken de app regelmatig te checken, alsook om op rechteroever de lift te nemen of het nabijgelegen Sint-Annaveer. In het zuiden van de stad kunnen fietsers en voetgangers de Schelde ook oversteken via de Kennedyfietstunnel.