Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 8 december opnieuw 120 km/u op E314 tussen Aarschot en Leuven: einde werken spitsstrook in zicht

Vanaf 8 december opnieuw 120 km/u op E314 tussen Aarschot en Leuven: einde werken spitsstrook in zicht

Woensdag 8 december wordt de snelheidsbeperking op de E314 tussen Aarschot en Leuven opgeheven. Vanaf dan rij je over het volledige stuk in beide richtingen opnieuw 120 km/u. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “De werken van de spitsstrook zitten ondertussen in de laatste rechte lijn. De nieuwe middenberm is helemaal klaar en alle kabels liggen op hun plaats. De komende weken en na Nieuwjaar worden de digitale borden boven de snelweg verder getest. Als de resultaten goed zitten, kunnen we de spitsstrook tegen eind januari officieel openen.”

Einde verkeershinder

Sinds dit voorjaar is Wegen en Verkeer op de E314 tussen Leuven en Aarschot in de weer met de aanleg van de spitsstrook naar Limburg. De afgelopen maanden moesten bestuurders er vaak wat geduld uitoefenen. Een deel van de snelweg werd ingericht als werf, de auto’s moesten erlangs over versmalde rijstroken en aan verlaagde snelheid. Nu de werken zo goed als klaar zijn, kan de snelweg vanaf woensdag 8 december opnieuw helemaal open. De snelheidsbeperkingen zijn dan verleden tijd. 

 
Testen spitsstrook

De spitsstrook zelf is ondertussen bijna klaar voor gebruik. De infrastructuur ligt er, nu moet enkel het systeem van de digitale signalisatie nog op punt worden gezet. Digitale borden boven de snelweg geven aan wanneer het verkeer de spitsstrook kan gebruiken en wanneer niet. De komende weken test Wegen en Verkeer samen met het Vlaams Verkeerscentrum of alles naar behoren werkt. Er mag pas op de spitsstrook gereden worden, wanneer alle digitale borden getest zijn. Tijdens de testfase zullen weggebruikers dan ook regelmatig een rood kruis op het digitale bord zien verschijnen. Afhankelijk van het resultaat van de testen, kan de spitsstrook eind januari 2022 voor het eerst open. 

 
Vlottere avondspits naar Limburg

De spitsstrook loopt van net voorbij het viaduct van Wilsele tot aan de op- en afritten van Aarschot (nr. 22). Tijdens de avondspits en op drukke momenten moet de extra rijstrook voor meer ademruimte zorgen op de E314 richting Limburg.

Zie ook: https://wegenenverkeer.be/werken/aanleg-spitsstrook-wilsele-aarschot-leuven-noord/actuele-hinder