Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 6 maart nutswerken langs Liersesteenweg (N14) in Sint-Katelijne-Waver

Vanaf 6 maart nutswerken langs Liersesteenweg (N14) in Sint-Katelijne-Waver

Vanaf maandag 6 maart start Synductis met nutswerken langs de Liersesteenweg (N14) in Sint-Katelijne-Waver. Het gaat om voorbereidende werken voor de herinrichting van het kruispunt van de Liersesteenweg met de Albertstraat en Hogevelden. Die werken worden vanaf augustus, na het bouwverlof, uitgevoerd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Tijdens de nutswerken wordt al een deel van de rijbaan ingenomen, maar blijft doorgaand verkeer in beide richtingen steeds mogelijk. 

Vanaf maandag 6 maart start Synductis, dat is het samenwerkingsverband tussen verschillende nutsmaatschappijen, met voorbereidende werken langs de Liersesteenweg. Er worden nieuwe leidingen en kabels aangelegd voor de verschillende nutsbedrijven. Pidpa treedt op als coördinerende maatschappij. De werken starten ter hoogte van de beek, net voorbij huisnummer 202, en aan de kant van Elzestraat-dorp. De werken schuiven zuidwaarts op tot aan de Lindestraat. Daar aangekomen, steken ze de straat over en gaat het weer noordwaarts tot aan de beek. Als alles vlot verloopt, zijn de werken van de nutsmaatschappijen in de loop van juni afgerond.

Verkeershinder tijdens nutswerken

De nutswerken vinden plaats in de berm, het voetbad en het fietspad. De aannemer zal hiervoor wel een deel van de rijbaan innemen. Gezien de breedte van de Liersesteenweg blijft doorgaand verkeer in twee richtingen mogelijk. Voor fietsers wordt een veilige zone op de rijbaan voorzien. 
Wanneer de werken een zijstraat passeren, zal deze gedurende een korte tijd niet toegankelijk zijn. De passage aan de Albertstraat valt wellicht tijdens de paasvakantie.

Herinrichting kruispunt in augustus

In augustus start AWV met de herinrichting van het kruispunt met de Albertstraat en Hogevelden. De Liersesteenweg krijgt nieuwe fietspaden, de aannemer legt toegankelijke bushaltes aan en ook de verkeerslichtenregeling van het kruispunt vernieuwt hij volledig. Deze werken zullen de verkeersveiligheid in de omgeving van het kruispunt verhogen. In het bijzonder die van fietsers en voetgangers. De volledige projectzone op de Liersesteenweg situeert zich tussen huisnummer 154 en de zijstraat Schouwvelden. 

De vernieuwingswerken op de Liersesteenweg zullen ongeveer drie maanden duren. De exacte timing en fasering ligt nog niet vast. AWV zal tegen de zomer nog uitgebreid communiceren over de aanpak van de hoofdwerken en de impact daarvan op het verkeer.

Meer info

De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/sint-katelijne-waver.