Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 6 februari éénrichtingsverkeer staduitwaarts op Bilzersteenweg en aansluiting met Driekruisenstraat één maand afgesloten

Vanaf 6 februari éénrichtingsverkeer staduitwaarts op Bilzersteenweg en aansluiting met Driekruisenstraat één maand afgesloten

Maandag 6 februari start de laatste fase van de werken op de Bilzersteenweg (N730) ter hoogte van de nieuwe fietstunnel. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Fluvius gaan riolering aanleggen naar de Driekruisenstraat. Daardoor is de aansluiting met de N730 afgesloten tot einde maart. Ook de rijweg en het fietspad op de gewestweg worden afgewerkt tussen de Driekruisenweg en de Driekruisenstraat. Tot de werken zijn afgelopen, eind april 2023, geldt opnieuw éénrichtingsverkeer staduitwaarts.

Bij de laatste fase van de werken legt Fluvius riolering aan naar de Driekruisenstraat. Daarvoor gaat de aansluiting met de Bilzersteenweg tot eind maart 2023 dicht voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de Achttiende-Oogstwal, de Elfde-Novemberwal (R72) en de Bilzersteenweg (N730). Fietsers rijden via de Nevenstraat en de Sacramentstraat. 

Éénrichtingsverkeer staduitwaarts tot eind april 2023

Ook rijweg en de fietspaden worden over zo’n 200 meter afgewerkt tussen de Driekruisenweg en de Driekruisenstraat. Om die werken te kunnen uitvoeren, neemt AWV één rijstrook in als werfzone. Gemotoriseerd verkeer staduitwaarts, richting Bilzen, kan de werken passeren. Wie richting Tongeren-centrum wil, rijdt opnieuw via de Nieuwe Steenweg en de Hasseltsesteenweg. Deze omleiding geldt tot eind april, wanneer de werken zijn afgelopen. Fietsers op de Bilzersteenweg kunnen in beide richtingen de werken passeren aan de kant waar niet gewerkt wordt. 

Fietsen door de tunnel vanaf het voorjaar 2023

Nog tot eind april 2023 werkt de aannemer aan de afwerking van de tunnel en de wegopbouw van de Bilzersteenweg. Daarna kunnen fietsers op de Fruitspoorroute veilig de Bilzersteenweg kruisen. Tot dan duren ook de vernieuwingswerken op de rijweg tussen de Driekruisenweg en de Driekruisenstraat, inclusief de riolering. 

Verkeerssituatie in Tongeren 

Bekijk het dynamische overzichtsplan met alle omleidingen in Tongeren op www.wegenenverkeer.be/tongeren bij de 'Actuele hinder' van elk project.