Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 5 okt onderhoudswerken op N358 Keiweg in Snaaskerke (Gistel)

Vanaf 5 okt onderhoudswerken op N358 Keiweg in Snaaskerke (Gistel)

Vanaf maandag 5 oktober starten in opdracht van Agentschap Wegen & Verkeer onderhoudswerken op de N358 Keiweg tussen de IJzerwegstraat en de N346 Vaartstraat in Snaaskerke.  De einddatum van de werken is voorzien tegen vrijdag 23 oktober op voorwaarde dat de weersomstandigheden het toelaten. 

Met deze onderhoudswerken wil AWV de verkeersveiligheid verhogen op de Keiweg.  De werken worden uitgevoerd in 2 fases:

Fase 1:
In een eerste fase worden de uitgereden bermen naast de weg, die een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid, over een korte afstand aangepakt. Concreet zullen we op die plaatsen een verharde boord voorzien, zodat er niet langer schade, met gevaarlijke situaties als gevolg, aan het openbaar domein wordt aangebracht.
Deze eerste fase start op maandag 5 oktober en zal, bij gunstige weersomstandigheden, ongeveer een week in beslag nemen. De werken zelf zullen worden uitgevoerd met driekleurige lichten. Na de effectieve werken is er nog een uithardingstijd voorzien, waarbij de rijweg plaatselijk versmald zal zijn met bakens.

Fase 2:
Op maandag 12 oktober starten we met een tweede fase, waarbij er op verschillende locaties waar de rijweg grote scheuren en/of verzakkingen vertoont, het asfalt wordt vernieuwd.
Om deze fase vlot te laten verlopen, zal slechts éénrichtingsverkeer worden toegelaten langsheen de N358 tussen de Vaartstraat en de IJzerwegstraat. 
Verkeer vanuit Oudenburg richting Snaaskerke/Leffinge kan blijven doorrijden op de Keiweg. De andere richting wordt omgeleid vanaf de Kalsijdebrug, richting Oostende. Snaaskerke-dorp blijft wel bereikbaar voor plaatselijk verkeer vanop de N33 Oostendsebaan.
Het einde van de werken is voorzien op vrijdag 23 oktober, op voorwaarde dat de weersomstandigheden het toelaten.