Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 5 augustus laatste fase asfalteringswerken op Naamsesteenweg in Leuven

Vanaf 5 augustus laatste fase asfalteringswerken op Naamsesteenweg in Leuven

Begin juli startte het Agentschap Wegen en Verkeer met uitgebreide asfalteringswerken op de Naamsesteenweg (N251) in Leuven, van aan de ring tot voorbij de brug over de E40. De eerste twee fasen zijn ondertussen grotendeels achter de rug. Op maandag 5 augustus gaat de derde en laatste fase van de werken van start. Tijdens de werken volgen fietsers, lokaal en doorgaand verkeer omleidingen. Als alles vlot verloopt, is de aannemer woensdagavond 14 augustus klaar met de werken.

Werken tussen Koning Leopold III-laan en parking Bierbeekpleindreef

De aannemer vernieuwt het asfalt in deze laatste fase op de Naamsesteenweg tussen de Koning Leopold III-laan (inclusief het kruispunt) en de parking Bierbeekpleindreef, net voorbij de brug over de E40. De huidige asfaltlagen van de voetpaden, de rijweg en het verhoogde fietspad worden afgefreesd en vernieuwd. Er worden ook nieuwe wegmarkeringen en -belijning aangebracht. Tot slot krijgt het wegdek aan de bushaltes aan de Huttenlaan een nieuwe laag asfalt: zo wordt een lappendeken van verschillende soorten asfalt vermeden.

Omleidingen voor alle vervoersmiddelen

Tijdens deze laatste fase van de werken is de Naamsesteenweg afgesloten voor het verkeer tussen de Koning Leopold III-laan de brug over de E40. Ook de zijstraten Koning Leopold III-laan, Graaf de Grunnelaan, Jachtlaan, Reeboklaan, Jachthorenstraat, Huttelaan, De Jacht, Berte Gottignystraat en Salverbos worden afgesloten voor het verkeer.

Fietsers rijden in beide richtingen om via de Dennenlaan, Herendreef en Beukenlaan. Voor het openbaar vervoer is er ook hinder: de bushaltes in de werfzone worden niet bediend. De Lijn volgt ook alternatieve routes, rekening houdend met de omleidingen voor lokaal verkeer. Reizigers plannen hun route via delijn.be/routeplanner.

Lokaal verkeer richting Namen rijdt via de Kardinaal Mercierlaan, Kantineplein, Hertog Engelbertlaan, Waversebaan, Maurits Noëstraat, O.L.-Vrouwstraat en Naamsesteenweg. Doorgaand verkeer en lokaal verkeer richting Leuven volgt de omleiding via de Naamsesteenweg, Expresweg (N25), de rotonde naar de E40, de E314, afrit 15 naar Leuven en de Koning Boudewijnlaan (N264) om de Leuvense binnenring te bereiken.

Naadloze afwerking voor Naamsesteenweg na vele lokale verbeteringen

In de afgelopen jaren zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd op de Naamsesteenweg. Zo zijn de fietspaden en de rijweg richting Oud-Heverlee vernieuwd, is de verkeersveiligheid op het Lodewijk Engelbertus Van Arenbergplein verhoogd, en zijn diverse bushaltes toegankelijk gemaakt met verhoogde perrons.

Met deze asfalteringswerken knapt Wegen en Verkeer de hele Naamsesteenweg op Leuvens grondgebied op, van aan de ring tot de parking bij het Heverleebos. Hiermee blijft de gewestweg voorlopig in goede staat, aangezien de grote herinrichting met gescheiden fietspaden nog even op zich laat wachten. De Stad Leuven leidt ondertussen een studie om de Naamsesteenweg te onderzoeken voor meer leefbaarheid en verkeersveiligheid in de toekomst.

Meer weten?

Voor meer informatie over de werken en omleidingen kunnen bewoners zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief en/of het Whatsapp-kanaal (proefproject) via wegenenverkeer.be/naamsesteenweg.