Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 4 mei onderhoudswerken op E403 in Aalbeke

Vanaf 4 mei onderhoudswerken op E403 in Aalbeke

Vanaf dinsdag 4 mei starten onderhoudswerken op de E403 in Aalbeke, net voorbij het complex in de richting van Doornik. We herstellen plaatselijk de overgang tussen doorlopend gewapend beton en asfalt over de volledige breedte van de rijweg in beide richtingen.  Het einde van de werken is voorzien tegen midden juni.

Voorbereidende werken
Op dinsdag 4 mei begint de aannemer eerst met voorbereidende werken in de middenberm om de doorsteken naar het andere rijvak mogelijk te maken. Die voorbereidende werken zullen vermoedelijk 5 dagen in beslag nemen.
Tijdens de voorbereidende werken wordt in beide richtingen de linkerrijstrook ingenomen (richting Doornik is dit enkel buiten de spitsuren). 

Herstellingswerken
Aansluitend op de voorbereidende werken volgen de eigenlijke herstellingswerken waarbij over de volledige breedte van de rijweg de overgang tussen doorlopend gewapend beton en asfalt wordt hersteld.
Er wordt gestart op de rijrichting Doornik. 
Het verkeer richting Brugge blijft op het eigen rijvak rijden maar moet over 1 rijstrook. 
Het verkeer richting Doornik wordt via de doorsteken op de andere rijrichting gebracht en heeft ook 1 rijstrook ter beschikking. 
Aansluitend werken we op de andere rijrichting, waarbij dan het verkeer richting Brugge de doorsteek moet nemen.
Opgelet: verkeer komende van de E17 moet vlak voor de werf invoegen op de E403. Hierdoor kunnen er files ontstaan. 
De afrit van de E17 aan het complex Aalbeke is afgesloten komende van Frankrijk richting Doornik. De omleiding staat aangeduid en verloopt via de 3 lussen van het klaverblad. 

Om de veiligheid van de arbeiders en weggebruikers te garanderen geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u in de werfzone. 

De meest recente info over de werken is te vinden op www.wegenenverkeer.be/kortrijk