Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 31 juli hinder door onderhoudswerken op E314 tussen Bekkevoort en Halen

Vanaf 31 juli hinder door onderhoudswerken op E314 tussen Bekkevoort en Halen

Vanaf 31 juli zal het verkeer op de E314 hinder ondervinden door onderhoudswerken, eerst op de weghelft voor de rijrichting van Halen/Lummen en daarna op de weghelft voor de rijrichting van Leuven / Brussel. De werfzone zal verschuiven naargelang de werken vorderen. Er zal in de werfzone maar een versmalde rijstrook in gebruik zijn. Er worden in bepaalde fasen ook op- en afritten afgesloten. Het verkeer op de E314 zal in de beide rijrichtingen (Leuven / Brussel en Halen / Lummen) vertragingen ondervinden. Mensen die in Bekkevoort de oprit of de afrit van de E314 willen nemen, zullen soms moeten omrijden via de op- en afritten van Halen en Tielt-Winge (nr. 23).

> zie de website voor de omleidingsplannen en hinderfiche

Twee fasen 
De aannemer werkt eerst twee weken op de weghelft in de rijrichting van Halen / Lummen, daarna twee weken op de weghelft in de rijrichting van Leuven / Brussel.  

31 juli - 13 augustus: werken op weghelft richting Halen / Lummen 
Tijdens de gehele duur van deze fase zullen bestuurders op de E314 richting Halen / Lummen maar over een rijstrook i.p.v. de gewoonlijke twee rijstroken beschikken.

Tijdens de eerste week (31 juli - 6 augustus) wordt de op- en afrit van Bekkevoort voor het verkeer richting Halen / Lummen afgesloten. Automobilisten zullen een omleiding moeten volgen: 

  • als je in Bekkevoort de E314 wil nemen in de richting van Halen / Lummen, zal je eerst de snelweg richting Leuven / Brussel moeten nemen. In Tielt-Winge kan je dan via de afrit en de oprit keren: via de afrit de snelweg verlaten en dan onmiddellijk de oprit richting Halen / Lummen nemen.  
  • als je in Bekkevoort de afrit wil nemen, zal je moeten doorrijden tot in Halen om daar via de afrit en de oprit te keren. De afrit in Bekkevoort voor het verkeer richting Leuven / Brussel zal wel open zijn

14 - 27 augustus: werken op weghelft richting Leuven / Brussel 
Tijdens de gehele duur van deze fase zullen bestuurders op de E314 richting Leuven / Brussel maar over een rijstrook i.p.v. de gewoonlijke twee rijstroken beschikken. 

Ook tijdens de gehele duur van deze fase blijft de oprit van Bekkevoort voor het verkeer richting Leuven / Brussel afgesloten (de afrit blijft open).

Als je in Bekkevoort de E314 wil nemen in de richting van Leuven / Brussel, zal je eerst de snelweg richting Halen / Lummen moeten nemen. In Halen kan je dan via de afrit en de oprit keren: via de afrit de snelweg verlaten en dan onmiddellijk de oprit richting Leuven / Brussel nemen.
  
Volg de officiële omleidingen
Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt automobilisten uitdrukkelijk om, wanneer de oprit van Bekkevoort voor het verkeer richting Leuven / Brussel afgesloten is, niet via het op- en afrittencomplex van Tielt-Winge te rijden, maar de gesignaleerde omleiding (de keerbeweging) via het op- en afrittencomplex van Halen te gebruiken. Wegen en Verkeer stelt die vraag, omdat bepaalde lokale wegen tussen Bekkevoort en het op- en afrittencomplex van Tielt-Winge niet geschikt zijn voor grote verkeersvolumes. 

Werken vanaf maandagochtend vroeg
De aannemer zal iedere week de werken starten op maandag, vroeg in de ochtend. Er zal dus vanaf de ochtendspits hinder zijn voor het verkeer. De kans is groot dat de aannemer een of meerdere van de vier werkweken kan afronden op vrijdag of zaterdag. In dat geval zal hij de rijstroken en de op- en afritten openstellen. Hij zal de werken dan de maandag erop hervatten. 

Informatieborden, e-mailcampagne en social media  
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal alle bovenstaande omleidingen duidelijk aangeven met signalisatieborden. Het agentschap plaatst de week voor de werken ook  informatieborden aan het op- en afrittencomplex van Bekkevoort, zodat de frequente gebruikers op de hoogte zijn. Wegen en Verkeer plant ook een e-mailcampagne naar de ondernemers uit de regio en een informatieve advertentie op Facebook.